Hořčičné kuře

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      snítka rozmarýn
    • 4
      ks kuřecí prsa s kůží
    • 4
      lžička dijonská hořčice
    • 1
      ks pórek
    • 4
      stroužek česnek
    • 75
      ml smetana
    • 1
      lžička celozrnné hořčice
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      dl bílé víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme v pánvi rozehřát olej.
2
Kuřecí řízky osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Naskládáme je na pánev kůží dolů, přitlačíme a smažíme cca 18 min.
3
Pórek očistíme, podélně rozpůlíme, omyjeme, najemno nakrájíme a přidáme na okraj pánve s kuřetem. Přidáme 4 rozdrcené neoloupané stroužky česneku. Po 18ti minutách kuřecí prsa obrátíme a znovu přitlačíme ke dnu. Promícháme pórek a zalijeme ho bílým vínem.
4
Když je kuře propečené i z druhé strany (cca 10 min), přilijeme do pánve smetanu, vypneme plotýnku a zakryjeme na chvíli poklicí/alobalem. Vyjmeme kuřecí prsa, vmícháme do omáčky celozrnnou hořčici a prsa následně omáčkou přelijeme.
5
Můžeme podávat se smetanovými brambory, zeleninovým salátem či jen pečivem.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.