Autor:

Hopdovody s houbami - Podkrkonoší

Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 400 g
Vejce 4 ks
Mléko 120 ml
Sůl  
Sušené houby
-alespoň
2 hrst
Pepř mletý  
Máslo 100 g

Postup přípravy:

Z mouky,vajec,mléka a soli uděláme řidší těsto, které protlačíme cedníkem s většími kulatými oky do vroucí slané vody. Povaříme asi 2-3 minuty a scedíme. Sušené houby pokrájíme, dáme do kastrolku s vodou a povaříme doměkka, až se voda téměř odpaří. Pak přidáme máslo, sůl a pepř a vmícháme hotové nočky. Ihned podáváme například se zeleninovým salátem.

Pokrm můžeme dochutit i česnekem nebo drceným kmínem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Vyrazte na podzimní piknik na kolech! Články z

Komentáře k receptu: Hopdovody s houbami - Podkrkonoší

Komentáře

  1. Anna B.   18.05.2011 | 21:05 | reagovat | závadný

    Jednoduché, dobré jídlo našich prarodičů. Hopdovody doporučuji dělat po menších dávkách, aby jsme ty dřív vhozené neměli převařené, protože to je velmi rychlé vaření. Tak mě to učila kdysi moje maminka. Jsou dobré i z čerstvě podušených hub.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká plný týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká plný týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web