Autor:

Honkong

Střední
Ingredience
Vepřová kýta 3/4 kg
Sůl  
Masox  
Cukr 4 lžíce
Ocet
5 - 6
6 lžíce
Glutasol
1 - 2
2 lžíce
Sojová omáčka  
Cibule 5 ks
Bílé zelí
hlávka - obyčejné
 
Rýže
jako příloha
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso si nejdříve naložíme den předem, kýtu nakrájíme na větší kostky, dáme do mísy, osolíme, přidáme 4 lžíce cukru, 5 - 6 lžic octa, 2 lžíce glutasolu a sojovku. Takto připravenou směs necháme přes noc v ledničce. Poté druhý den nakrájíme nahrubo 5 cibulí a necháme je zpěnit ve vyšším hrnci, přidáme naložené maso a necháme vydusit marinádu. Maso se musí orestovat a až zčervená a téměř „se chytá“ ke dnu, podlijeme ho vodou a dusíme až je poloměkké. Poté postupně přidáváme na hrubší nudle nakrájené zelí a necháme dusit pod pokličkou, postupně promícháme a přidáme všechno zelí. Honkong je hotový, když nám zelí pěkně zkřehne. Podáváme s rýží. Z tohoto množství je tak 4 - 6 porcí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Paella Jak chutná Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Honkong

Komentáře

  1. Peter   14.01.2012 | 15:59 | reagovat | závadný

    Hong-Kong (nie Honkong...!).
    Hong-Kong čo? Hong-Kongská ryža, Hong-Kongské bravčové dusené, Hong-Kongské atd.
    Hong-Kong hoci je dnes už len čínske mesto, nie je žiadne jedlo. Treba trochu rozmýslat predtým, než niečo chcete publikovat.
    Čo Vám hovorí Brno, Praha atd. ? Je to nejaké jedlo?
    Tak trochu uvažujte!

  2. Petra Zmrzlíková   07.07.2009 | 17:01 | reagovat | závadný

    Masox přidáme poté, co jsme maso podlili vodou a dusíme. Lze také použít vývar.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web