Holandský řízek

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Monily

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - vepřové
    • 100
      g sýr
    • 1
      ks vejce
    • 50
      ml mléko
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g anglická slanina
    • 2
      lžička sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      lžička majoránka
    • 1
      lžička pepř mletý
  • na obaleni
    • rozšlehané vejce
    • hladká mouka
    • strouhanka
  • na smažení
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli, česnek a anglickou nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s ostatními ingrediencemi. Dáme alespoň na hodinu uležet do lednice.
2
Pak ze směsi vytvoříme řízky, které obalíme v trojobalu. Smažíme na oleji (kdo nesnáší mastné, může zapéct v troubě).
3
Podáváme s bramborem, kaší nebo s chlebem.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Kudr
    Kudr |

    10. 8. 2014 01:39

    To jsou karbanátky, nebo sekaná, ale určitě ne holandský řízek. Vepřové maso a sýr. V poměru 2:1.

  • Monily
    Monily |

    3. 7. 2014 20:10

    Zapomněla jsem do ingrediencí přidat 100g mletého sýra