Holandský ovocný chlebíček s jogurtem

Hodnocení:

Moje:

-
-
Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 120
      g hera
    • 60
      g cukr krupice
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g hladká mouka
    • 150
      g jogurt Hollandia
    • 250
      g ovoce kandované a sušené
    • 50
      g mandle loupané
    • 50
      g rozinky mohou být namočené v rumu
    • 2
      lžíce hnědý rum 1-2, třeba z rozinek
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Čokoládová poleva na dohotoven
    • 1
      ks tyčinky ledové kaštany
    • 1
      lžíce máslo nebo ztužený tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tuk utřeme s polovinou cukru a žloutky do pěny. Přidáme střídavě jogurt a mouku s práškem do pečiva, zamícháme rum, pokrájené ovoce a mandle a nakonec opatrně zamícháme sníh z bílků a zbylého cukru. Dáme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Povrch vychladlého moučníku můžeme polít nebo ozdobit čokoládovou polevou.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    16. 1. 2007 12:24

    Paní Di a paní Airan děkuji za odpověď. Zkoušela jsem totiž jogurtový koláč i s ovocným jogurtem, ale samozřejmě jsem musela použít to samé čerstvé či mražené ovoce a bylo to též vynikající.

  • Airan
    Airan |

    16. 1. 2007 11:15

    Di, recepty se susenem ovocem miluji, pridam si rada i ten vas ke sbirce:-) Pani Klasova, myslim ze jogurt je urcite bily, jinak by se chute prali:-)

  • Di
    Di |

    16. 1. 2007 11:04

    ANO prosím.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    16. 1. 2007 10:59

    Ten jogurt se dává bílý?Děkuji