Hodobóžové zelí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks zelí hlávka
    • kysané zelí stejné množství jako hlávkového
  • Záklechta
    • brambory
    • mouka
    • sůl
    • voda
  • K dochucení
    • cibule usmažená
    • cukr
    • sůl
    • ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí hlávku nakrájíme, kysané překrojíme a dáme vařit každé zvlášť.
2
Až je uvaříno uděláme záklechtku (brambora, mouka a voda).
3
Zelí hlávku sliji a dám do uvařeného kysaného zelí.
4
Vše promíchám a přidávám záklechtku. Podle potřeby dochutím (cukr, sůl, ocet) a přisypu usmaženou cibulku.
Zařazení: Přílohy Zeleninové

Komentáře k receptu

  • Marsí
    Marsí |

    25. 2. 2008 10:44

    Takže, jak jsem slíbila, tak píšu....zelí bylo výborné..já totiž hlávkové (živé)zelí nemusím, máme rádi kysané (mrtvé)..:-), ale to Vaše bylo opravdu výborné..:-) sice měl pantáta řečí jak koza bobků, že to není klasické kysané jak on má rád, ale nakonec si ještě přidal i s naším sarančetem a dnes ráno jsem neodolala a před cestou do práce jsem šla na balkon zkusit, jaké je na druhý den a bylo ještě lepší. Takže dávám za 1!

  • Marsi
    Marsi |

    24. 2. 2008 09:26

    Anicko,dnes zkousim delat vase zeli z cerveneho.Takto jsem ho jeste nedelala,takze vyzkousim a napisu,jake bylo.