Hnědá polévka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • olivový olej
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • vařené brambory (Zužitkujeme zbylé brambory) - kdo nemá vařené brambory, může do polévky nakrájet větší syrový bramb
    • voda Nebo vývar z brambor
    • sušené houby Nebo čerstvé houby či žampiony
    • chleba Pár krajíčků (Můžeme použít starší i tvrdý chléb)
    • 5
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce dáme na olivový olej dusit nadrobno nakrájenou větší cibuli, přidáme dvě lžíce hladké mouky a umícháme jíšku, do které přidáme brambory a ty do jíšky rozmačkáme, pak přilejeme horkou vodu, pokud nemáme brambory vařené, můžeme dát brambory syrové, nakrájené na malé kostečky, přidáme sušené houby nebo čerstvé, dále přidáme na kousky chléb, osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut. Nakonec přidáme na plátky česnek a majoránku. Zamícháme a můžeme papat.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.