Autor:

Hlíva s masovo-zeleninovou směsí

Snadné
Porce: 3
Smažená hlíva
Hlíva ústřičná 200 g
Koření
dle vlastní chuti: Adžika, grilovací, ďábelské, steakové...
1 lžíce
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžíce
Olej
na smažení
 
Masovo-zeleninová směs
Vepřová plec
nebo drůbeží či králičí maso
200 g
Koření
dle vlastní chuti (jako jsme použili na hlívu)
 
Paprika
nejlépe barevná, pokrájená na nudličky
200 g
Cibule
pokrájená na klínky
200 g
Sůl
nebo sojová omáčka
 
Hlíva s masovo-zeleninovou směsí

Postup přípravy:

Maso pokrájíme na menší kousky (kostky, nudličky) okořeníme ho a dáme do misky. Pokud neobsahuje koření sůl, maso i osolíme. K masu přidáme na nudličky pokrájenou papriku a cibuli, promícháme a necháme odležet.

Mezitím si hlívu si pokrájíme na nudličky a dáme do mísy, kde ji nejprve posypeme kořením, promícháme a poté zaprášíme solamylem a opět promícháme, aby se nám rovnoměrně obalila. Pokud kořenící směs neobsahuje sůl, přidáme ji také. Takto připravenou hlívu ihned zprudka osmažíme dokřupava a dozlatova v pánvi s rozpáleným olejem.

Osmaženou hlívu vyndáme stranou (NEUJÍDAT!) a do pánve s olejem po hlívě nasypeme připravenou masovo-zeleninovou směs. Tu opět smažíme zprudka, aby se nám nezačala dusit, za občasného promíchání.

Když máme i masovo-zeleninovou směs osmaženou doměkka a dozlatova, přisypeme do pánve osmaženou hlívu, promícháme, dochutíme dle potřeby solí nebo sojovou omáčkou a ihned podáváme.

Podáváme s čerstvým pečivem, toustem, bramborovou přílohou nebo kopečkem dušené rýže.

Kdo rád pikantní jídla, přidá do směsi i kousek nasekané chilli papričky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Králičí vývar s quinoou Porcování králíka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Hlíva s masovo-zeleninovou směsí

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web