Hlíva s masovo-zeleninovou směsí

Hodnocení:

Moje:

-
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Smažená hlíva
    • 200
      g hlíva ústřičná
    • 1
      lžíce koření dle vlastní chuti: Adžika, grilovací, ďábelské, steakové...
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • olej na smažení
  • Masovo-zeleninová směs
    • 200
      g vepřová plec nebo drůbeží či králičí maso
    • koření dle vlastní chuti (jako jsme použili na hlívu)
    • 200
      g paprika nejlépe barevná, pokrájená na nudličky
    • 200
      g cibule pokrájená na klínky
    • sůl nebo sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na menší kousky (kostky, nudličky) okořeníme ho a dáme do misky. Pokud neobsahuje koření sůl, maso i osolíme. K masu přidáme na nudličky pokrájenou papriku a cibuli, promícháme a necháme odležet.
2
Mezitím si hlívu si pokrájíme na nudličky a dáme do mísy, kde ji nejprve posypeme kořením, promícháme a poté zaprášíme solamylem a opět promícháme, aby se nám rovnoměrně obalila. Pokud kořenící směs neobsahuje sůl, přidáme ji také. Takto připravenou hlívu ihned zprudka osmažíme dokřupava a dozlatova v pánvi s rozpáleným olejem.
3
Osmaženou hlívu vyndáme stranou (NEUJÍDAT!) a do pánve s olejem po hlívě nasypeme připravenou masovo-zeleninovou směs. Tu opět smažíme zprudka, aby se nám nezačala dusit, za občasného promíchání.
4
Když máme i masovo-zeleninovou směs osmaženou doměkka a dozlatova, přisypeme do pánve osmaženou hlívu, promícháme, dochutíme dle potřeby solí nebo sojovou omáčkou a ihned podáváme.
5
Podáváme s čerstvým pečivem, toustem, bramborovou přílohou nebo kopečkem dušené rýže.
6
Kdo rád pikantní jídla, přidá do směsi i kousek nasekané chilli papričky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.