Autor:

Hildiny rakouské knedlíky

Střední
Ingredience
Houska
nebo rohlíky, starší
6 ks
Hrubá mouka
může být i polohrubá
50 g
Mléko 1 ml
Cibule 2 ks
Vejce 2 ks
Petrželka
nebo pažitka
 
Sůl  
Pepř mletý  
Slunečnicový olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy, cibulku nakrájíme a osmažíme na oleji do zlatova.
Až cibulka trochu vychladne, tak nalejeme do mísy na nakrájené housky.
Přidáme ostatní ingrediene - vajíčka, nakrájenou petrželku nebo pažitku, osolíme, opepříme a přidáme mouku dle potřeby, aby se těsto dobře zpracovávalo.
Zpracujeme a tvoříme kouličky asi o velikosti tenisového míčku.
Vaříme v osolené vroucí vodě asi 5 minut. Já je vařím od oka, jsou uvařené za chvilku, můžeme zkontrolovat, když jeden knedlík vyndáme a rozkrojíme.
Hotové knedlíky rozkrojíme na půlky a podáváme například s kuřetem, králíkem, nebo s jakýmkoli pečeným masíčkem a se zelím.
Jsou rychlé a je to zas něco jiného než kynuté knedlíky nebo bramborové.
Navíc spotřebujeme staré housky. Já většinou vařím z dvojité dávky rohlíků.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Hildiny rakouské knedlíky

Komentáře

  1. klotras   08.12.2010 | 14:47 | reagovat | závadný

    je dobré těsto položit na fólii, udělat z něho šišku o průměru cca 6cm a stáhnout. To celé ještě zabalit do alobalu a nechat 10 minut vařit, po vyjmutí z vody nechat ještě 5 minut zabalené, knedlíky tak dojdou. Porozbalení nakrájet na plátky asi 2cm silné. Tím, že se vaří ve fólii a alobalu, poté se nechají odpočinout, se mi nestává že by byla některá šiška nedovařená. :-)

    1. klotras   08.12.2010 | 19:43 | reagovat | závadný

      omlouvám se, kvůli té fólii a tomu alobalu se to vaří 20 minut, byl to nechtěný překlep :-(

  2. Iveta Bílková   10.02.2008 | 18:47 | reagovat | závadný

    Vynikající!!! Ta osmažená cibulka...Mňam!!!

  3. Hospodyňka   29.01.2007 | 11:40 | reagovat | závadný

    Tak Hilda se s těmihle knedlemi vytáhla, jsou fanj. Já s cibulí podusila ještě hrst sušených hříbků a z knedlíků udělala houbové. Stejně jako Niki jsem měla ovšem problém s dobou vaření, po 5 minutách byly vevnitř syrové, po 10 minutách jsem je vyndala ale možná by ještě chvilku snesly.

  4. Niki   15.01.2007 | 21:05 | reagovat | závadný

    Jsou mnam a navic desne rychly, chvalim. Jenom porad nemuzu odhadnout tu dobu vareni - delala jsem 2x(jednou varila tech 5 min a podruhy asi12) a pokazdy byly vevnitr syrovy, tak nevim cim to je. Ale davam za jedna!

  5. Dodi   11.12.2006 | 7:10 | reagovat | závadný

    Jsou výborné

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web