Hermelínové chřupky

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks hermelín
    • 100
      g hera
    • 200
      g hladká mouka
    • 0,5
      ks prášek do pečiva
    • 2
      ks žloutek
    • kmín
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hermelíny umeleme, přidáme mouku, prášek do pečiva, tuk a 1 žloutek. Zpracujeme v těsto. Necháme uležet. Vyválíme plát, pomažeme rozšlehaným žloutkem, sypeme solí a drceným kmínem a krájíme na tyčinky. Pečeme zprudka ve vyhřáté troubě.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Luba
    Luba |

    8. 2. 2006 15:30

    Sýr se umele buď v masovém stojku (což je nejlepší) , nebo na robotu s jemným struhadlem (jako na oříšky) nebo se jemně rozseká v sekači (robotu s nožem), nebo se může i v ruce nastrouhat na jemném struhadle. Záleží na tom, jak je Hermelín zralý. Když je hodně měkký a teče, tak stačí pořádně rozsekat. Je lepší ho před strouháním nebo mletím dát do lednice. Tohle pečivo dělám pravidelně a konzumujeme ho teplé nebo studené. Do těsta dávám ještě více koření např. grilovací. Také někdy podávám s pomazánkami např. z Lučiny, vajíček apod

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    8. 2. 2006 12:45

    Já bych sýr dala do mixeru nebo ho nastrouhala najemno.

  • jana novakova
    jana novakova |

    8. 2. 2006 12:36

    uz jste to nekdo delal,jak jste to umleli?

  • Pavla Kazíková
    Pavla Kazíková |

    4. 1. 2006 09:12

    Jak se dá Hermelín umlít? :-/

  • Adlet Blahu
    Adlet Blahu |

    14. 4. 2004 15:53

    čím to mám umlít? stačí to nastrouhat?