Hermelínová polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks hermelín
    • 5
      dl mléko
    • 5
      dl smetana
    • 2
      stroužek česnek
    • polévkové koření dle chuti
    • hladká mouka nebo solamyl
    • 1
      dl bílé víno - suché
    • posekané bylinky na dozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko se smetanou dáme společně vařit a za stálého míchání (nesmí se připálit) přivedeme k varu. Přidáme rozetřený česnek, pokrájený hermelín a zvolna vaříme, až se sýr rozpustí. Polévku lehce zahustíme moukou (solamylem) rozmíchanou v trošce vody, ochutíme kořením, bílým vínem a ozdobíme čerstvou petrželkou, pažitkou...
2
Podáváme s čerstvým pečivem.
3
Polévku můžeme připravit v ,,lehčí,, verzi jen z mléka (bez smetany).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Gábina Poláková
    Gábina Poláková |

    24. 4. 2015 18:59

    Byla skvělá :-*

  • Bubbi
    Bubbi |

    12. 6. 2013 15:29

    Naprosto vynikající! Dělala jsem jen v mléce, víno bylo sladší, ale i tak super!

  • KaRa
    KaRa |

    1. 6. 2013 13:48

    Výborná...

  • Tautrmanová
    Tautrmanová |

    28. 5. 2013 08:33

    Také jí vařím, smetany dávám jen kelímek a nejradši k ní máme žemlové krutony.

  • Červenková
    Červenková |

    23. 3. 2012 14:26

    Přidala jsem špetku mletého muškátového oříšku, polévka byla dobrá.

  • Jana
    Jana |

    30. 7. 2011 20:10

    Velice dobrá polévka.Doporučuji dělat z kvalitního sýru,aby se rozpustila i jeho kůrka.U těch za babku to de někdy těžko.S opečenou houstičkou je nejlepší.