Havířská pomazánka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 80
      g olomoucké tvarůžky (syrečky)
    • 150
      g máslo
    • 120
      g měkký tvaroh
    • 1
      špetka paprika - sladká
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks feferonka
    • 1
      dl pivo
    • 1
      ks cibule
  • Na ozdobení
    • 1
      ks feferonka (Sterilizovaná)
    • 1
      ks kerblík (Snítka)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tvarůžky umeleme. Máslo našleháme s tvarohem a pivem. Přimícháme mleté tvarůžky. Cibuli a feferonku rozkrájíme, přidájme ke směsi, okořeníme, osolíme a dobře promícháme. Mažeme na chléb. Ozdobíme feferonkou a kerblíkem.
Zařazení: Chuťovky Pomazánky

Komentáře k receptu

  • izabel
    izabel |

    1. 4. 2007 14:04

    paci sa mi :) ale miesto feferoniek pridam asi chilli omacku :)

  • Jarmila Selingerová
    Jarmila Selingerová |

    5. 12. 2004 12:03

    Fajn, dobrá pomazánka

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    10. 9. 2004 09:58

    Kerblík je jednoletá bylina z čeledi miříkovitých. Jako koření se využívá výhradně mladá, jemná nať, která má příjemnou kořennou vůni a nasládlou chuť. Připomíná petrželku smíchanou s anýzem. Přidává se do zeleninových salátů, polévek, houbových jídel a omáček. Kombinuje se nejčastěji s petrželkou nebo estragonem. Do jídla se přidává těsně před dokončením, vařením ztrácí chuť.

  • Marie Hamanová
    Marie Hamanová |

    10. 9. 2004 09:52

    co je to kerblík

  • Karel Goldmann
    Karel Goldmann |

    18. 5. 2004 11:15

    Vynikající pomazánka...nebojte se přidat pivo a tvarůžky:-)