Hastrmani

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 140
      g máslo
    • 230
      g hladká mouka
    • 0,3
      l mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kostka cukr
    • 10
      g droždí
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 30
      g mandle
    • 1
      sklenice marmeláda hustější

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze 120 g másla, 200 g mouky, soli, cukru, mléka a droždí vypracujeme těsto. Dobře vypracované dáme do utěrky namočené ve studené vodě, zavážeme a zavěsíme na vařečku do hrnce naplněného studenou vodou. Necháme kynout asi 3 hodiny (vykynuté těsto vyplave, proto tomuto těstu se říká "vyskoč z vody"). Těsto vyjmeme na dobře pomoučenou desku a v mouce ho vypracujeme, aby se nelepilo. Rozválíme na sílu malíčku, vykrajujeme malé obdélníčky, které z každé strany nařežeme. Do středu uděláme dírku, dáme do ní kousek marmelády, potřeme rozpuštěným máslem nebo olejem, posypeme sekanými mandlemi a prudce pečeme. Ještě horké obalíme ve vanilkovém cukru.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    25. 11. 2005 12:14

    Treba použiť marmeládu alebo lekvár, ktorý sa nerozteká, ale je hustý. Teda nie napr. ríbezľový.

  • Anonym
    Anonym |

    17. 11. 2005 13:36

    Cez dierku by marmelada vytiekla. Nemá tam byť iba jamka?