Autor:

Haše ze syrového masa

Střední
Ingredience
Vepřová plec 1 kg
Cibule
1-2
2 ks
Tuk
na osmažení cibulky
 
Vývar
nebo vařící voda
 
Pepř mletý  
Sůl  
Strouhanka  hrst
Vejce 4 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Cibulku osmahneme na tuku do zlatova. Syrové plecko pomeleme, osolíme a krátce i se šťávou osmahneme na cibulce, až zbělá, přidáme pepř, hrstku strouhanky a podle potřeby tolik horkého vývaru, aby se haše pěkně dusilo (přibližně 1 1/2-2 dcl) - asi 1 hodinu. Nakonec přidáme rozšlehaná vejce a mícháme, až jsou vajíčka prosmažená. Ne však dlouho, haše by se hodně dorobilo.
Podáváme s vařeným bramborem a libovolným zeleninovým salátem, třeba jen hlávkovým.

Je to velice oblíbený pokrm zvláště dětí. Je však velice důležité, aby maso na přípravu haše bylo syrové!!! Haše z vařeného masa není nikdy tak šťavnaté a chutné - tuto radu jsem dostala od zkušené kuchařky a kdo to tak vyzkoušel, dal mi za pravdu, chutná skvěle.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.6 5 5 1
Králičí vývar s quinoou Porcování králíka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Haše ze syrového masa

Komentáře

  1. Drahunkas   12.12.2013 | 12:06 | reagovat |

    Díky za recept, dělala jsem z krůtího mletého a veliká mňamka :-)

  2. MartikK   03.05.2011 | 15:34 | reagovat |

    Moc nám všem chutnala. Jako malá jsem milovala tu, co dělala babička. Ta ji ještě zapékala. Asi příště vyzkouším dát do pekáčku a zapéct v troubě.

  3. lenka žilková   27.02.2008 | 11:24 | reagovat |

    Moc dobré,na závěr jsem dochutila majoránkou.

  4. Marika   07.06.2007 | 16:39 | reagovat |

    Robila som presne podľa receptu, veľmi chutné, vôbec nie suché

  5. Anna Bruno   30.04.2007 | 14:19 | reagovat |

    Jozefe, nevím, zda by kratší doba stačila. Můžete to vyzkoušet. Já to dělám opravdu asi 50 minut až hodinu. Haše jsem ve škole stejně jako většina ostatních upřimně nesnášela. Toto je ale opravdu bezvadné. Dokud jsem ho poprvé neochutnala v této úpravě, bylo pro mne vždycky fuj, tak jak píše Štěpa. :)))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web