Autor:

Haše ze syrového masa

Střední
Ingredience
Vepřová plec 1 kg
Cibule
1-2
2 ks
Tuk
na osmažení cibulky
 
Vývar
nebo vařící voda
 
Pepř mletý  
Sůl  
Strouhanka  hrst
Vejce 4 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Cibulku osmahneme na tuku do zlatova. Syrové plecko pomeleme, osolíme a krátce i se šťávou osmahneme na cibulce, až zbělá, přidáme pepř, hrstku strouhanky a podle potřeby tolik horkého vývaru, aby se haše pěkně dusilo (přibližně 1 1/2-2 dcl) - asi 1 hodinu. Nakonec přidáme rozšlehaná vejce a mícháme, až jsou vajíčka prosmažená. Ne však dlouho, haše by se hodně dorobilo.
Podáváme s vařeným bramborem a libovolným zeleninovým salátem, třeba jen hlávkovým.

Je to velice oblíbený pokrm zvláště dětí. Je však velice důležité, aby maso na přípravu haše bylo syrové!!! Haše z vařeného masa není nikdy tak šťavnaté a chutné - tuto radu jsem dostala od zkušené kuchařky a kdo to tak vyzkoušel, dal mi za pravdu, chutná skvěle.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1-
4.71 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 7x)
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Haše ze syrového masa

Komentáře

  1. Drahunkas   12.12.2013 | 12:06 | reagovat | závadný

    Díky za recept, dělala jsem z krůtího mletého a veliká mňamka :-)

  2. MartikK   03.05.2011 | 15:34 | reagovat | závadný

    Moc nám všem chutnala. Jako malá jsem milovala tu, co dělala babička. Ta ji ještě zapékala. Asi příště vyzkouším dát do pekáčku a zapéct v troubě.

  3. lenka žilková   27.02.2008 | 11:24 | reagovat | závadný

    Moc dobré,na závěr jsem dochutila majoránkou.

  4. Marika   07.06.2007 | 16:39 | reagovat | závadný

    Robila som presne podľa receptu, veľmi chutné, vôbec nie suché

  5. Anna Bruno   30.04.2007 | 14:19 | reagovat | závadný

    Jozefe, nevím, zda by kratší doba stačila. Můžete to vyzkoušet. Já to dělám opravdu asi 50 minut až hodinu. Haše jsem ve škole stejně jako většina ostatních upřimně nesnášela. Toto je ale opravdu bezvadné. Dokud jsem ho poprvé neochutnala v této úpravě, bylo pro mne vždycky fuj, tak jak píše Štěpa. :)))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy. VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy.
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web