Harula

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek vepřová kýta nebo kotlety
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 80
      g hrubá mouka
    • olej na smažení
    • 250
      ml vepřový vývar nebo masoxu
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      špetka drcený kmín
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 4
      stroužek česnek podle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso naklepeme, osolíme, kdo má rád, posype ostrým maďarským nebo jiným paprikovým kořením, obalíme v paprikové mouce a prudce opečeme na menším množství oleje. Do oleje po smažení vlijeme vývar, přidáme dost worchestru, hořčici, kmín, pepř, česnek příp. dosolíme.
2
Podáváme se šťouchanými bramborami nebo kroketami polité šťávou. Hodí se pikantní zeleninový salát.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Michaela Honzíková
    Michaela Honzíková |

    18. 4. 2009 10:52

    Ehm tak tohle mne dostalo harula prý :D No co stane se, autor asi nezná

  • Anonym
    Anonym |

    15. 11. 2007 09:20

    Připojuju se se stejným názorem. Harula je z bramborákového těsta pečená v troubě. Prababička ji dělala se sušenýma švestkama nahoře - mňam.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    8. 11. 2006 12:52

    Aj ja sa divím, haruľa je jedlo zo zemiakového cesta, ako bramboráky, len sa môže obohatiť na kúsky narezanou slaninkou alebo údeninkou a upečené na plechu v rúre.

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    8. 11. 2006 12:27

    Tak nevím, ale Harula je vžitý název pro bramborové jídlo na způsob bramboráku, peče se většinou na plechu a může se posypat brynzou, nivou apod. Našla jsem si několik receptů s tímto názvem, ale všechny byly jen z brambor.