Hanácké dolky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 50
      g hera
    • 2.5
      dl mléko
    • 1
      balíček droždí
    • 1
      lžíce cukr
    • sůl
    • tuk
    • máslo na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, másla, mléka, droždí a cukru se udělá kynuté těsto. Necháme vykynout a uděláme 2 velké bochánky a dáme je na vymazaný plech. Necháme ještě vykynout.
2
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Horké dolky potíráme rozpuštěným máslem, pomažeme je povidly a tvarohem. Krájíme jako dort.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Jana T.
    Jana T. |

    20. 1. 2008 21:51

    Babička dávala na plech posypaný moukou a při pečení obrátila, aby byly ploché. Dělala asi menší, někdy jsme mazali jen máslem, nebo sirobem ( z cukrové řepy). Ale hlavně - říkali jsme dolky!!! a to jsem z východních Čech.

  • Petra Špačková
    Petra Špačková |

    20. 1. 2008 19:23

    O jaké kvasnice se jedná, čerstvé nebo sušené, příp. kolika gramový (7 nebo 10g). Děkuji