Autor:

Hanácké dolky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Hera 50 g
Mléko 2,5 dl
Droždí 1 balíček
Cukr 1 lžíce
Sůl  
Tuk  
Máslo
na potření
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Z mouky, másla, mléka, droždí a cukru se udělá kynuté těsto. Necháme vykynout a uděláme 2 velké bochánky a dáme je na vymazaný plech. Necháme ještě vykynout.

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Horké dolky potíráme rozpuštěným máslem, pomažeme je povidly a tvarohem. Krájíme jako dort.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Cukr - pochoutka, nebo bílý jed? A čím tedy vlastně sladit? Články z

Komentáře k receptu: Hanácké dolky

Komentáře

  1. Jana T.   20.01.2008 | 21:51 | reagovat | závadný

    Babička dávala na plech posypaný moukou a při pečení obrátila, aby byly ploché. Dělala asi menší, někdy jsme mazali jen máslem, nebo sirobem ( z cukrové řepy). Ale hlavně - říkali jsme dolky!!! a to jsem z východních Čech.

  2. Petra Špačková   20.01.2008 | 19:23 | reagovat | závadný

    O jaké kvasnice se jedná, čerstvé nebo sušené, příp. kolika gramový (7 nebo 10g). Děkuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy. VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy.
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web