Autor:

Hanácké dolky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Hera 50 g
Mléko 2,5 dl
Droždí 1 balíček
Cukr 1 lžíce
Sůl  
Tuk  
Máslo
na potření
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Z mouky, másla, mléka, droždí a cukru se udělá kynuté těsto. Necháme vykynout a uděláme 2 velké bochánky a dáme je na vymazaný plech. Necháme ještě vykynout.

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Horké dolky potíráme rozpuštěným máslem, pomažeme je povidly a tvarohem. Krájíme jako dort.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Hanácké dolky

Komentáře

  1. Jana T.   20.01.2008 | 21:51 | reagovat |

    Babička dávala na plech posypaný moukou a při pečení obrátila, aby byly ploché. Dělala asi menší, někdy jsme mazali jen máslem, nebo sirobem ( z cukrové řepy). Ale hlavně - říkali jsme dolky!!! a to jsem z východních Čech.

  2. Petra Špačková   20.01.2008 | 19:23 | reagovat |

    O jaké kvasnice se jedná, čerstvé nebo sušené, příp. kolika gramový (7 nebo 10g). Děkuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web