Hanácká fazolová polévka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek fazole 1-2 (Předem namočit)
    • 300
      g uzené maso (Jaké kdo rád)
    • kopr Trošku (třeba i sušený)
    • jíška Máslo a mouka
    • 1
      dl smetana
    • sůl
    • ocet Na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Namočené fazole dáme vařit spolu s masem až do měkka. Maso vyjmeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci uděláme z másla a mouky světlou jíšku, kterou rozředíme vodou nebo vývarem + voda z fazolí, osolíme dle chuti. Přidáme fazole, maso, smetanu a jemně nakrájený kopr. Necháme provařit a dochutíme octem.
2
Polévka je přiměřeně hustá a velmi jemné chuti. Kdo nemá rád kopr, může jej vynechat, ale v originálním receptu nesmí chybět :-)
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.