Autor:

Halva

Střední
Ingredience
Máslo 150 g
Krupice 150 g
Ořechy
nebo mandle
1 hrst
Cukr 100 g
Banány 1 ks
Rozinky 1 hrst
Sušené ovoce 1 hrst
Mléko
3-4 , nebo voda
4 dl
Vanilkový cukr 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Pražíme krupici na másle na mírném plameni, až je zlatavě hnědá .(Při tomto množství to trvá asi 1/2 hodiny, větší množství pak může trvat i hodinu). Na posledních asi 20 minut přidáme ořechy nebo mandle a pražíme společně. Přidáme cukr a mícháme asi 1 minutu. Pak přidáme banán a sušené ovoce a mícháme asi další necelou minutu. Zalijeme mlékem, přidáme vanilkový cukr a mícháme, dokud všechno nezhoustne. Halva je hotová, když se přestane lepit na stěny hrnce, ale dobrá je i když se pořád lepí.

Míry a váhy jsou jen orientační. Másla může být více i méně - pak bude halva suchá nebo pořádně mastná. Když přidáme méně cukru bude to spíš hustá pražená krupicovka. Když dáme více, bude to sladkost. Společně s rozinkami můžeme přidat i jakýkoliv kompot nebo nakrájené ovoce. Variace nekonečné...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Guacamole avokádový dip IQ menu nejen pro vaši hlavu Články z

Komentáře k receptu: Halva

Komentáře

  1. Veronika   25.11.2013 | 12:36 | reagovat |

    v jednom receptu na halvu se tam pridava koreni kardamon a s nim je halva nejlepsi, taky zadne mleko, jenom voda, cukr, koreni a orechy, rozinky podle chuti. A myslela jsem, ze ze sezamu se vyrabi chalva a ne halva. Ale podle vseho je to to same, jen v jinem jazyce :) holt kazdy pod tim zna neco jineho

  2. denia   23.02.2011 | 10:43 | reagovat |

    jaka krupica? detska krupicka? nebo mouka - krupice?

  3. Celina Polívková   10.12.2007 | 20:48 | reagovat |

    Jó, v Lublani v Holyfoodu za FF vyrábějí takovou halvu, ale bez ořechů - podle mé analýzy hotového výrobku jen krupice, kokosová moučka, rozinky, kompot. Vůbec to není přeslazené a nezdá se mi to ani zvlášť mastné, takže nedokážu určit, jak to mastěj. Každopádně je to hustý, jak říkávala mladina. Sezam nemusim, takže jsem tímhle receptem unešená.

  4. Anonym   06.09.2007 | 21:46 | reagovat |

    Halva se dela z hrube krupice, oliv. oleje a nemusi ne tedy ani tak dlouho prazit.a nezaliva se mlekem, nybrz sirupem-voda cukr, skorice, vanilka

  5. Simona   07.02.2007 | 15:04 | reagovat |

    Náhodou o drobném vylepšení, je to velice výborné, recept jako od Burfíka ( to je vegetariánská restaurace). Nakrájela jsem jablíčka přidala skořici, kokos a lněné semínka a je to opravdové mňáááááááááám

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web