Autor:

Halva

Střední
Ingredience
Máslo 150 g
Krupice 150 g
Ořechy
nebo mandle
1 hrst
Cukr 100 g
Banány 1 ks
Rozinky 1 hrst
Sušené ovoce 1 hrst
Mléko
3-4 , nebo voda
4 dl
Vanilkový cukr 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Pražíme krupici na másle na mírném plameni, až je zlatavě hnědá .(Při tomto množství to trvá asi 1/2 hodiny, větší množství pak může trvat i hodinu). Na posledních asi 20 minut přidáme ořechy nebo mandle a pražíme společně. Přidáme cukr a mícháme asi 1 minutu. Pak přidáme banán a sušené ovoce a mícháme asi další necelou minutu. Zalijeme mlékem, přidáme vanilkový cukr a mícháme, dokud všechno nezhoustne. Halva je hotová, když se přestane lepit na stěny hrnce, ale dobrá je i když se pořád lepí.

Míry a váhy jsou jen orientační. Másla může být více i méně - pak bude halva suchá nebo pořádně mastná. Když přidáme méně cukru bude to spíš hustá pražená krupicovka. Když dáme více, bude to sladkost. Společně s rozinkami můžeme přidat i jakýkoliv kompot nebo nakrájené ovoce. Variace nekonečné...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Castagnaccio do skla Energie na talíři Články z

Komentáře k receptu: Halva

Komentáře

  1. Veronika   25.11.2013 | 12:36 | reagovat |

    v jednom receptu na halvu se tam pridava koreni kardamon a s nim je halva nejlepsi, taky zadne mleko, jenom voda, cukr, koreni a orechy, rozinky podle chuti. A myslela jsem, ze ze sezamu se vyrabi chalva a ne halva. Ale podle vseho je to to same, jen v jinem jazyce :) holt kazdy pod tim zna neco jineho

  2. denia   23.02.2011 | 10:43 | reagovat |

    jaka krupica? detska krupicka? nebo mouka - krupice?

  3. Celina Polívková   10.12.2007 | 20:48 | reagovat |

    Jó, v Lublani v Holyfoodu za FF vyrábějí takovou halvu, ale bez ořechů - podle mé analýzy hotového výrobku jen krupice, kokosová moučka, rozinky, kompot. Vůbec to není přeslazené a nezdá se mi to ani zvlášť mastné, takže nedokážu určit, jak to mastěj. Každopádně je to hustý, jak říkávala mladina. Sezam nemusim, takže jsem tímhle receptem unešená.

  4. Anonym   06.09.2007 | 21:46 | reagovat |

    Halva se dela z hrube krupice, oliv. oleje a nemusi ne tedy ani tak dlouho prazit.a nezaliva se mlekem, nybrz sirupem-voda cukr, skorice, vanilka

  5. Simona   07.02.2007 | 15:04 | reagovat |

    Náhodou o drobném vylepšení, je to velice výborné, recept jako od Burfíka ( to je vegetariánská restaurace). Nakrájela jsem jablíčka přidala skořici, kokos a lněné semínka a je to opravdové mňáááááááááám

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit? Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit?
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web