Autor:

halušky s pomazánkou z brynzy

Obtížné
Ingredience
Pomazánkové máslo 1 kelímek
Polohrubá mouka  
Mletá paprika  
Uzený špek  
Brambory
syrové
8 ks
Bryndza 200 g
Cibule 1 ks
Vejce  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

8 větších syrových brambor umeleme na masovém strojku, vodu nesléváme. Přidáme vejce, trochu soli, polohrubé mouky tolik, aby těsto bylo hustější, ne moc řídké. Přes velké síto vtlačujeme halušky do vařící osolené vody, vaříme 8 minut. Mezitím si vysmažíme na kostičky nakrájený uzený špek a připravíme brynzovou pomazánku. 1 krabička pomazánkového másla, 150-200g ovčí brynzy, 1 velká cibule najemno nakrájená, trocha červené papriky. Vše zamícháme. Na zjemnění chuti můžeme přidat jednu zakysanou smetanu a podle potřeby dosolit, ale opatrně. Zamícháme do teplých halušek a omastíme rozškvařeným špekem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: halušky s pomazánkou z brynzy

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web