Gurmánská grilovaná zelenina

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Atevi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • rajčata
    • cibule
    • pórek
    • červená paprika
    • grilovací koření
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plech vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Nejprve dáme na plech čtvrtky cibuli, posypeme kořením a pokapeme olejem. Dáme do trouby. Po 10 minutách přidáme pórky nakrájené na špalíčky a znovu posypeme kořením a pokapeme olejem. Za 5min. přidáme rajčata na čtvrtky a papriky na širší proužky, také posypeme kořením a pokapeme olejem. Pečeme, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne.
2
Můžeme podávat k masu jako samostatnou přílohu, nebo v záchvatu hubnutí jako samotné jídlo. Můžeme lehce pokapat oblíbeným dresinkem.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Zuzana
    Zuzana |

    1. 3. 2007 19:59

    Martino to je něco jako djuveč že? s těmi brambory...

  • Martina
    Martina |

    1. 3. 2007 00:40

    Tak já ještě k tomu všemu přidávám do trouby brambory se slupkou nakrájené na kousky. Všechnu zeleninu ale vkládám zaráz a olej používám olivový s česnekem. Není ho pak potřeba tolik, jako když se každá vrstva zvlášť zakapává.

  • Zuzana
    Zuzana |

    28. 2. 2007 19:50

    ano Jani moje řeč, dělám to samé jako Vy a podávám s těstovinami. Taky dávám celé stroužky česneku, ty jsou potom opravdu výborné... a někdy též sušená rajčata ale to už je možná jiný recept

  • Jana P.
    Jana P. |

    28. 2. 2007 10:03

    Ještě přidávám cuketu,lilek a papriku a je to bezva!