Autor:

Gumový dort

Střední
Ingredience
Želatina 2 lžíce
Tvaroh
ve vaničce
2 ks
Cukr 1 hrnek
Mléko
Kakao  
Meruňkový kompot
nebo jiný dle chuti
1 sklenice

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Nepečené, Dorty

Nejprve namočíme želatinu ve 2 dl mléka. Rozšleháme cukr s hrnkem mlékem a tvarohy do hladké hmoty. Namočenou želatinu zahříváme, až se rozpustí a přilijeme za stálého míchání do tvarohové hmoty. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a nalijeme polovinu tvarohové hmoty. Do druhé poloviny přidáme kakao. Poklademe meruňkami (či jiným kompotovaným ovocem) a zalijeme kakaovou hmotou. Dáme ztuhnout do lednice nejméně na 2 hodiny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Arašídy v růžové vodě Báječné chutě Maroka. Vyzkoušejte jejich speciality Články z

Komentáře k receptu: Gumový dort

Komentáře

  1. Anna   05.11.2006 | 8:19 | reagovat |

    Dělám podobně, stačí malý sáček želatiny/např na dorty nebo tlačenku/přidávám zakysanou smetanu a bílý jogurt/nemusí být zase tolik tvarohu/.Nerezovou misku vyložím mikrotenem a dávám vrstvu této hmoty, ovoce/hroznové víno, mandarinky, kivi, co kdo má rád/a střídám vrstvy. Nahoru příjde tvaroh. Po ztuhnutí vyklopím a ozdobím třeba šlehačkou.

  2. Anka   02.11.2006 | 17:07 | reagovat |

    Podobnú tortu robím už roky. Na dno tortovej formy dávam ešte piškóty a pokvapkám ich šťavou z kompótu. Pridávam aj 1/2 masla. Mlieka dávam 3-4dl. Hmotu pred naliatím do formy ešte rozmixujem ponorným mixérom. Hmota nesmie zovrieť! Veľa závisí od použitej želatíny, torta nemusí vždy stuhnúť. Mne sa najlepšie osvedčila želatína, ktorá sa používa "na aspik" (česky myslím "rosol"?).Keďže je to u nás najžiadanejšia torta, nemôžem dať iné ako 1*.

  3. Gábina Houšková   01.11.2006 | 9:20 | reagovat |

    Romano, používám granulovanou nebo sypkou želatinu a dám 2 vrchovaté lžíce. Nebo jak píše anonym zkuste želatinu na vaječnou tlačenku

  4. Anonym   01.11.2006 | 6:31 | reagovat |

    Tohle znám, je to moc velká dobrota s banánem nebo borůvkam. Používám sypkou želatinu na vaječnou tlačenku. Někdy přidávám ještě kysanou smetanu (250 ml).

  5. Romana   31.10.2006 | 19:59 | reagovat |

    Gábi, dvě lžíce želatiny to je kolik gramů? Jakou želatinu používáte? Děkuji

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web