Autor:

Gulášová polévka z václavek

Snadné
Ingredience
Václavky
nebo hluboký talíř-vrchovatý
1 miska
Cibule
velká
1 ks
Brambory
větší
3 ks
Špek 70 g
Mletá sladká paprika
nebo pálivá
2 lžička
Masox
nebo vývar
2 kostka
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka 1 lžička
Česnek 3 stroužek
Hladká mouka 2 lžíce
Gulášová polévka z václavek

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Václavky očistíme, pokrájíme a dáme do hrnce s vodou převařit. Pak scedíme. Špek a cibuli si pokrájíme nadrobno, osmažíme dozlatova, přidáme papriku, kterou necháme zpěnit, ihned přidáme houby a promícháme, zaprášíme je moukou, opět promícháme, zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut. Mezitím si oloupeme brambory, pokrájíme je na kostičky. Česnek oloupeme a nastrouháme. Obojí přidáme do polévky a vaříme do změknutí brambor, popřípadě dolijeme vodou.
Ke konci vaření dochutíme majoránkou, solí, pepřem a můžeme podávat :-))

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 44 x
1
4.82 44 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 44x)
Reklama
Houbová dršťkovka Večeře na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Gulášová polévka z václavek

Komentáře

  1. Jan Vágner   11.10.2015 | 13:51 | reagovat | závadný

    Postupoval jsem podle návodu, polévka je výborná, děkuji.

  2. Martina Voctárková   07.10.2015 | 17:24 | reagovat | závadný

    Václavky jsou tužší a tak je jakžtakž sní i přítel který měkké houby nesní a doslova se mu z nich zvedá kufr, takže ty většinou nejdřív nasuším a pak z nich teprv vařím. Polévka je výborná a já jsem snědla hned dva plné talíře, prostě senzace :-* . Jestli máte doma taky někoho kdo houby nespolkne, poradím jednoduchou fintu, sušené houby rozmixujte a použijte jako dochucovadlo, třeba jako podravku, ale o hodně lepší a bez chemie.

  3. Terka   22.10.2013 | 17:41 | reagovat | závadný

    Václavky nám rostou hned za domem, ale nikdy jsem z nich nevařila. Ani omáčku ani polévku. Tak jsem dnes polévku zkusila a jsem ráda, protože teď už z václavek vařit budu. Děkuji, Terka.

  4. Radnová   12.10.2013 | 15:07 | reagovat | závadný

    Výborná!Dělala jsem jí zatím podruhé.Všem chutná. <:-)

  5. Šárka   08.10.2013 | 8:29 | reagovat | závadný

    Václavky už rostou, tak jsem včera dělala naší oblíbenou polévku a pořádně velký hrnec :-) . Když václavky nejsou a máme na ní chuť, daj se dobře vyhandlovat za hlívu, je to taky taková tuhá houba jako václavka a dá se koupit skoro všude.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web