Autor:

Guláš ze sojového masa

Střední
Ingredience
Sójové kostky 1 balíček
Masox  
Olej  
Rajský protlak  
Cibule  
Tavený sýr  
Majoránka  
Paprika - sladká  
Pepř mletý  
Vegeta  
Sojová omáčka  
Worcestrová omáčka  
Fazole  
Zelenina
mražená
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Sójové

Sojové maso povaříme spolu s kostkou masoxu se stejným množstvím fazolí ve vodě asi 20 minut. Mezitím nakrájime 1 větší cibuli nadrobno, osmažíme ji na oleji s mraženou zeleninou, přidáme sojové maso a fazolky. Vaříme bez oleje asi 10 minut, aby se nám to propeklo.

Pak přilijeme vodu, ve které jsme sojové maso vařili. Chvíli podusíme, pak vaříme odkryté do doby, až nám zůstane hustá šťáva. Přidáme hodně sojové omáčky, trochu worchestrové, tavený sýr, rajský protlak, majoránku, vegetu, pepř, papriku a můžeme podávat. Se solí to nepřeháníme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
4
2 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 4 (hodnoceno 1x)
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Švarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Guláš ze sojového masa

Komentáře

  1. Janaso   04.10.2014 | 19:56 | reagovat | závadný

    Po pravdě řečeno žádná sláva, takřka bída.

  2. Jarka O.   31.08.2007 | 18:04 | reagovat | závadný

    Sója, jako každá luštěnina, obsahuje oligosacharidy, které způsobují zažívací potíže. Proto se luštěniny obecně po namočení scedí, dává se čistá voda raději ve větším množství a teprve pak se vaří. Lze také po přivedení k varu vodu slít a pak teprve vařit ve vodě čisté. Druhý postup se dopoučuje u čočky, která se nenamáčí. U sójového masa je postup přípravy jiný. Vhazuje se do ochucené vařící vody( sůl, masox apod.), nechá chvíli nabobtnat, pak je dobré maso povařit, ale není to bezpodmínečně nutné. Ale je známo, že čím déle se sójové maso vaří, tím je stravitelnější. A vyplavené oligosacharidy vylejete...

  3. Mony   31.08.2007 | 12:28 | reagovat | závadný

    Prosím, mě by také zajímalo, proč se musí ta voda slévat a maso vymačkat? Děkuji mockrát za odpověď :-)

  4. Jaroslava Oumarová   28.10.2006 | 19:08 | reagovat | závadný

    Kamile, máte naprostou pravdu, psala jsem to sem taky, ale nějak se mi to asi špatně odeslalo. Nevadí, hlavně, že tu tento názor je:-))

  5. Jana   28.10.2006 | 15:30 | reagovat | závadný

    Kamile,proč se nedoporučuje používat tekutinu,ve které se sojové maso vařilo?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web