Guláš z Milwaukee

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí maso nebo kližky
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      ks pivo silné
    • 1
      ks cibule na drobno nakrájená
    • 1
      l hovězí vývar (může být i z kvalitní kostky)
    • polévkové koření trochu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na 3x3x3 cm kostky. Do plastikového pytlíku nasypeme mouku a po částech maso. Třepeme pytlíkem, aby se maso obalilo moukou. V hrnci nebo lépe v papiňáku rozpálíme sádlo a maso po částech na všech stranách opečeme asi 2 minuty. Hodíme zpátky do hrnce (papiňáku), zalijeme pivem, vývarem a kořením a vaříme, až je maso měkké. To je přibližně v hrnci 2-1/2 hodiny, v papiňáku hodina. Cibule zahustí šťávu.
2
Milwaukee se tomu říká, protože v tom městě jsou největší americké pivovary.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Linda
    Linda |

    12. 2. 2014 15:43

    Tak se mi původně tenhle recept dost líbil, i jsem si říkala, že poprvé zkusím obalit nejdřív maso v mouce, abych nemusela zahušťovat guláš nakonec. Nicméně děkuju pěkně tý "chytrý" hlavě, která to vymyslela, už to nikdy neudělám. Maso se mi připalovalo jako blázen v sádle i v oleji, i když jsem to nepřestávala míchat a bohužel se to samé dělo i později v papiňáku, kde jsem to pod kontrolou samozřejmě už neměla. Vrátím se ke svému původnímu postupu, odsud jsem si "odnesla" max. použití piva před vývarem. Zdravím všechny ostatní milovníky guláše :-).