Autor:

Guláš speciál II.

Střední
Ingredience
Hovězí maso 1 kg
Vepřová plec 1 kg
Cibule 2 ks
Česnek 12 stroužek
Hořčice plnotučná 2 lžíce
Maggi 1 lžíce
Worcestrová omáčka 1 lžíce
Sojová omáčka 1 lžíce
Kari 1 lžička
Paprika - sladká 1 lžička
Sůl 1/2 lžička
Oregáno 1/2 lžička
Cukr  
Sádlo 3 lžíce
Pivo
Hnědý rum  
Jahodový džem
nebo malinového džemu
1 lžička
Feferonka
Drcenné v soli
1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Maso nakrájíme na velikost hranolků a na malé kostičky, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky česneku. Přidáme hořčici, maggi, worchestrovou a sojovou omáčku, kari, sladkou papriku, sůl, oregano, feferonky v soli a džem. Vše důkladně promícháme a dáme na 24 hodin do lednice.

Druhý den rozpálíme v kastrolu 3 lžíce sádla a přidáme směs. Za občasného míchání vysmahneme. Přidáme kosku cukru a necháme zkaramelizovat. Pak zalijeme pivem a trochou rumu. Znovu vysmahneme. Zalijeme vodou a doděláme jako běžný guláš včetně zahuštění. Zahustíme chlebem nebo hotovou jiškou.

<BR>Pozn: rum dodává masu pikantní chuť a křehkost. Feferonky ostrost, džem nasládlou pikantnost, cukr tmavou barvu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Hovězí ragú se zeleninou Tip na sváteční oběd: skvělá chuť ragú Články z

Komentáře k receptu: Guláš speciál II.

Komentáře

  1. Míša a Péťa   27.08.2007 | 21:33 | reagovat |

    Dnes jsme vyzkoušeli gulášek a je vynikající! Můžeme jen doporučit.

  2. Petra Kučová   11.02.2005 | 6:59 | reagovat |

    Včera jsem tento guláš uvařila, měla jsem z těch ingrediencí trochu strach, ale je naprosto jedinečný. Děkuji za recept.

  3. Hanka   07.02.2005 | 10:43 | reagovat |

    Vyzkoušela jsem ho v sobotu, je vynikající!

  4. Zlatý Slavík   04.02.2005 | 0:47 | reagovat |

    Podle mne je to přepatlanina, není nad pořádný GULÁŠ!

  5. Marie Novakova   30.01.2005 | 12:28 | reagovat |

    Výborné!!!!!!Dělala jsem dnes na oběd a nemá to chybu,moc nám to chutnalo.Všem doporučuji!!!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web