Guláš pašeráka Rudly

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí kližka
    • 750
      g cibule
    • 1
      ks zelená paprika
    • 1
      ks rajčata
    • sůl
    • pepř mletý
    • tuk
    • 100
      g majonéza
    • 150
      g zakysaná smetana
    • hladká mouka
    • 300
      g mražený hrášek nebo konzerva
    • 1
      plechovka žampiony sterilované - nemusí být, ale je to s nimi lepší
    • mletá paprika sladká a pálivá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zasmažíme si nakrájenou na jemno cibulku, přidáme maso na kostky. Až pustí šťávu zamícháme sladkou a pálivou papriku, pepř a zalejeme vodou (asi 1,5 l). Vaříme v papiňáku 40 minut, poté otevřeme, přidáme nakrájenou papriku, rajče, hrášek a žampiony.
2
Přivedeme do varu a zahustíme. Povaříme 15-20 min., nakonec osolíme. Podáváme s knedlíky a uprostřed uděláme kupku ze smíchané majolky se smetanou. Je to příjemná a velice chutná změna guláše. Recept pochází z Maďarska.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    1. 6. 2006 01:57

    Airan,já dělám maďarský guláš jen s paprikou a rajčaty a lžící kečupu,i to je dobré.S hráškem-samozřejmě mraženým-to určitě vyzkouším.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    19. 12. 2005 09:42

    Jednou jsem nemela syrovou zeleninu, pouzila jsem malou sklenku leca a taky to nebylo spatne, jen ten hrasek tam nesmi chybet. Svagrova nesnasi majolku tak dava smetanu na slehani primo do omacky a taky to jde:-))