Guláš na pivu

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: MartinaP.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      kg vepřová plec
    • 1
      ks cibule větší
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • česnek
    • kečup - jemný
    • vegeta
    • 0,2
      l pivo
    • slunečnicový olej
    • 1
      balíček gulášové koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme pokrájené maso a na chvíli smažíme. Osolíme, opepříme a posypeme gulášovým kořením.
2
Podlijeme pivem (ne vodou), špetku majoránky, kmín, kečup a dusíme pod pokličkou cca 30 minut.
3
Poté zamícháme, přidáme utřený česnek, vegetu a opět dusíme, až omáčka zhoustne.
4
Podáváme s brambory popř. s knedlíkem.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • spinner
    spinner |

    21. 2. 2017 20:31

    ...400 kg? Na to nemám hrnec... :-D

  • fajnšmekr
    fajnšmekr |

    27. 9. 2016 16:24

    Na co vegetu, gulášové koření a kečup do guláše, proboha?????????? To neumíte nakořenit normálně?

  • Jana
    Jana |

    9. 7. 2011 10:43

    Super recept: dávám za 1

  • Martin
    Martin |

    23. 10. 2010 11:01

    Fakt super recept - všem doporučuji. <:-)

  • Anonym
    Anonym |

    24. 6. 2007 18:27

    bomba:-)

  • Lenka V.
    Lenka V. |

    12. 2. 2006 09:55

    Pivní guláš dělám také, zkuste dát černé pivo. Když necháte maso trochu "přichytit", tak jak se u správného guláše má, tak má pak od piva hezkou tmavou barvu a chuť je ňam ňam (mírně je cítit karamel).