Autor:

Grobská husa

Obtížné
Ingredience
Husa
cca 3500g,očištěná
 
Mléko  
Sůl  
Hladká mouka 60 g
Jablka
rozčtvrcená,bez jádřinců
2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Husu alespoň 12 hodin před pečením důkladně nasolíme (i uvnitř) a necháme proležet v chladu. Pak jí celou omyjeme v mléce, vložíme do ní jablka, dáme do pekáčku prsíčky dolů, podlijeme vodou a pečeme při 160 stupních. Během pečení přeléváme výpekem a podléváme vodou. Asi po 90 minutách husu otočíme, odebereme část tuku (sádla) a pečeme doměkka. Ke konci pečení zvýšíme teplotu na 200 st. Část výpeku vydusíme na pánvi na tuk, zaprášíme moukou, uděláme jíšku, kterou zalijeme vodou a povaříme asi 10 minut. Podáváme s bramborovými knedlíky nebo lokšemi, které přeléváme připravenou omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Blitva Chorvatsko na talíři Články z

Komentáře k receptu: Grobská husa

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web