Autor:

Grobská husa

Obtížné
Ingredience
Husa
cca 3500g,očištěná
 
Mléko  
Sůl  
Hladká mouka 60 g
Jablka
rozčtvrcená,bez jádřinců
2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Husu alespoň 12 hodin před pečením důkladně nasolíme (i uvnitř) a necháme proležet v chladu. Pak jí celou omyjeme v mléce, vložíme do ní jablka, dáme do pekáčku prsíčky dolů, podlijeme vodou a pečeme při 160 stupních. Během pečení přeléváme výpekem a podléváme vodou. Asi po 90 minutách husu otočíme, odebereme část tuku (sádla) a pečeme doměkka. Ke konci pečení zvýšíme teplotu na 200 st. Část výpeku vydusíme na pánvi na tuk, zaprášíme moukou, uděláme jíšku, kterou zalijeme vodou a povaříme asi 10 minut. Podáváme s bramborovými knedlíky nebo lokšemi, které přeléváme připravenou omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Ředkvičková polévka s ricottou Uvařeno na víkend snadno a rychle Články z

Komentáře k receptu: Grobská husa

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sex koučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sex koučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web