Grobská husa

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • husa cca 3500g,očištěná
    • mléko
    • sůl
    • 60
      g hladká mouka
    • 2
      ks jablka rozčtvrcená,bez jádřinců

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Husu alespoň 12 hodin před pečením důkladně nasolíme (i uvnitř) a necháme proležet v chladu. Pak jí celou omyjeme v mléce, vložíme do ní jablka, dáme do pekáčku prsíčky dolů, podlijeme vodou a pečeme při 160 stupních. Během pečení přeléváme výpekem a podléváme vodou. Asi po 90 minutách husu otočíme, odebereme část tuku (sádla) a pečeme doměkka. Ke konci pečení zvýšíme teplotu na 200 st.
2
Část výpeku vydusíme na pánvi na tuk, zaprášíme moukou, uděláme jíšku, kterou zalijeme vodou a povaříme asi 10 minut. Podáváme s bramborovými knedlíky nebo lokšemi, které přeléváme připravenou omáčkou.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • blaf
    blaf |

    5. 11. 2015 18:06

    blaf blaf, hnus