Grilované žížaly

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Koření
    • 8
      ks koriandr
    • 4
      ks chilli
    • 4
      ks kardamom
    • 4
      ks kmín
    • 2
      ks hřebíček
    • 2
      ks skořice mletá
    • 1
      ks muškátový oříšek strouhaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Koření rozdrtíme v hmoždíři, přidáme prolisovaný česnek a cibuli, pomletý mák a sůl. Maso nakrájíme na dlouhé tenké pásky a obalíme je v připraveném koření. Potom je pokapeme olejem a necháme alespoň 3 hodin v chladu odležet. Marinované pásky napichujeme na špejle zkrouceně jako žížaly (jako pohyb hada), a za občasného potírání máslem je ugrilujeme.
2
Podáváme s libovolnými studenými dresinky, zeleninovým salátem a pečivem.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    26. 6. 2007 10:46

    Váhala jsem a nakonec jsem tam ten mák přidala a NEMĚLA jsem to dělat!!! Na chuti to asi moc nezměnilo a požitek z jídla byl ten tam (a to máme zdravé a udržované zuby:-)

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    5. 5. 2006 09:19

    Skúste v tom supermarkete, teraz je široký výber korenín, mali by to tam bežne mať.

  • Bozena
    Bozena |

    5. 5. 2006 09:07

    Kde se da sehnat kardamon? Jsem na malem meste a mame tady jen klasicke supermarkety. Zadne specialni bylinkarny :(

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    18. 1. 2006 16:07

    Nebojte sa, je to fajn kombinácia.

  • Andrea
    Andrea |

    13. 1. 2006 12:34

    vypada to dobre, jen mam strach z toho maku.

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    21. 12. 2005 14:31

    Tohle mi moc propomina jedno moc vyborne jidlo z jedne midle east kantyny, hned to jdu zkusit grill uz je zapnuty