Grilované kotlety s ostrou omáčkou

Obtížné
Ingredience
Vepřové kotlety 4 ks
Hořčice plnotučná 200 g
Olivový olej  
Česnek  
Mletá paprika  
Chilli  
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Nejdříve připravíme naporcované kotlety, které naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se při grilování nezkroutily. Na marinádu v misce smícháme 1 lžíci plnotučné hořčice, 2 lžíce oleje, 1 vrchovatou lžíci směsi koření (česnek, sůl, pepř, sladká paprika). Naklepané kotlety touto marinádou bohatě potřeme a zabalíme do alobalu. Uložíme na 1-2 dny do lednice. Maso se pěkně odleží a změkne.
Dále připravíme ostrou omáčku. Rozmícháme jednu plnotučnou hořčici s 2 lžícemi olivového oleje a 1 lžící směsi koření (sůl, pepř, pálivá paprika a chilli) a necháme také uležet v lednici. Naložené maso vyjmeme z alobalu a grilujeme z každé strany 3-5 minut podle teploty grilu.
Ugrilované kotlety podáváme s hořčicovou omáčkou. Přílohou může být pečivo, brambory a nebo jen čerstvá zelenina. Směs koření vždy mícháme dle chuti a přiměřeně.

Zdroj: www.koreni.cz

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Jak správně naporcovat drůbež? Články z

Komentáře k receptu: Grilované kotlety s ostrou omáčkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web