Grilované kotlety s ostrou omáčkou

Obtížné
Ingredience
Vepřové kotlety 4 ks
Hořčice plnotučná 200 g
Olivový olej  
Česnek  
Mletá paprika  
Chilli  
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Nejdříve připravíme naporcované kotlety, které naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se při grilování nezkroutily. Na marinádu v misce smícháme 1 lžíci plnotučné hořčice, 2 lžíce oleje, 1 vrchovatou lžíci směsi koření (česnek, sůl, pepř, sladká paprika). Naklepané kotlety touto marinádou bohatě potřeme a zabalíme do alobalu. Uložíme na 1-2 dny do lednice. Maso se pěkně odleží a změkne.
Dále připravíme ostrou omáčku. Rozmícháme jednu plnotučnou hořčici s 2 lžícemi olivového oleje a 1 lžící směsi koření (sůl, pepř, pálivá paprika a chilli) a necháme také uležet v lednici. Naložené maso vyjmeme z alobalu a grilujeme z každé strany 3-5 minut podle teploty grilu.
Ugrilované kotlety podáváme s hořčicovou omáčkou. Přílohou může být pečivo, brambory a nebo jen čerstvá zelenina. Směs koření vždy mícháme dle chuti a přiměřeně.

Zdroj: www.koreni.cz

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Jahody sladké a milované. Vyzkoušejte úžasné a originální recepty Články z

Komentáře k receptu: Grilované kotlety s ostrou omáčkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web