Grilovaná kotleta s polentou

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
40 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové maso kotlety
    • olivový olej na potření
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      svazek karotka oškrábaná a krátce předvařená
  • Na polentu:
    • 380
      ml drůbeží vývar
    • 380
      ml smetana
    • 1
      lžička sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ mletý
    • 200
      g kukuřičná krupice
    • bylinky čerstvé (na dokončení)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety naklepejte, tukové okraje nařízněte, aby se při přípravě nekroutily. U kosti špičkou nože několikrát kotletu propíchněte, aby se dobře propekla. Potřete olejem, lehce osolte a opepřete a ogrilujte nebo prudčeji opečte na pánvi. Ve výpeku nebo na grilu opečte karotku lehce potřenou olejem.
2
Na polentu promíchejte v hrnci vývar se smetanou, uveďte do varu, osolte a okořeňte. Vešlehejte kukuřici a na mírném plameni povařte 20 až 30 minut za občasného promíchání. Polentu rozdělte na talíře a podávejte s opečenými kotletami a karotkou.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    21. 6. 2011 21:19

    Kornela. Tato kombinace se mi libí, doplnila bych miskou salátu dle libosti.