Grilovaná kachna na pomerančích

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kachní maso prsíčka bez kostí, ale s kůží (á cca 350 g)
    • 2
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • pepř drcený
  • Na marinádu:
    • 1
      lžička sůl
    • pepř mletý
    • 250
      ml pomerančová šťáva
    • 250
      ml červené víno
    • 2
      lžíce zázvor oloupaný, nastrouhaný
    • kardamom 2 podrcené tobolky
    • 1
      lžíce cukr přírodní

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Metitím očistěte porce kachny od přebytečného tuku a pomerančovou šťávu, víno, koření a cukr spolu svařte v kastrůlku asi 30 minut za občasného promíchávání, až směs zhoustne do konzistence sirupu.
2
Kachní prsíčka potřete olejem a hojně osolte a opepřete. Kůží dolů je položte na gril a pozvolna opékejte, aby se kůžička dobře vypekla. Pečte 6–8 minut z každé strany a poslední minutu opékání důkladně potřete svařenou marinádou, aby kachna získala krásnou chuť a vůni.

Komentáře k receptu

  • Handa
    Handa |

    2. 4. 2013 09:20

    ;-) No tak to vypada fakt luxusně! Zkusila bych, ale mám jen takovej pidigril (něco jako tohle zhruba http://www.dalmart.cz/zahrada-dilna/grily/grill-v-chladici-tasce-50st23010c.html ) šlo by to v něm, nebo musím mít ten regulovatelný? Aby se mi to nespálilo :-! :-S Díky! :-*