Gratinované řízky s chřestem

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks kuřecí maso řízky
    • 80
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce velká
    • 18
      ks chřest pazoušků
    • 120
      g eidam sýr
    • rostlinný olej na smažení
    • 40
      g máslo
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Naklepané kuřecí řízky osolíme, obalíme v mouce, potom ve vejcích rozšlehaných s částí dávky strouhaného sýra a usmažíme na rozpáleném oleji. Usmažené řízky přeložíme na čistou pánev, poklademe ohřátým okapaným chřestem, posypeme zbývajícím strouhaným sýrem, pokapeme máslem a krátce zapečeme pod grilem nebo v horké torubě, až se sýr roztaví. Podáváme s vařenými brambory.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Táňa Petrášová
    Táňa Petrášová |

    17. 5. 2006 10:30

    Jedná se sice o smažené maso,ale chřest dodá masu jemnou chuť. Moc nám chutnalo.

  • Anonym
    Anonym |

    2. 10. 2004 12:19

    nic víc neumíte nebo co