Gratinované brambory po mexicku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: svedova.s

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 2
      ks červené feferonky
    • 100
      g anglická slanina
    • 100
      g salám slovensky nebo jinou uzeninu
    • 200
      g sýr
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • 400
      g zakysaná smetana
    • 3
      ks cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Feferonky zbavíme semínek a najemno nasekáme. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu a uzeninu nakrájíme na kostičky.
2
Na pánvi necháme zesklovatět cibulku, přidáme slaninu a uzeninu, feferonky a necháme asi 5 minut osmažit. Smícháme s bramborami, osolíme, opepříme (kdo má rád hodně ostré, může přidat ještě mleté chilli) a dáme do zapékací misky vymazané máslem. Nahoru natřeme zakysanou smetanu a posypeme strouhaným sýrem.
3
Dáme péct do trouby, dokud nejsou brambory měkké, cca 40 minut.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.