Autor:

Grandiózní

Střední
Ingredience
Kuřecí maso
prsa 250-300 g
300 g
Bramborákové těsto
Brambory 750 g
Česnek 3 stroužek
Vejce 2 ks
Majoránka 1 lžička
Kmín 1 lžička
Hladká mouka 150 g
Voda  
Sůl 1 lžička
Pepř mletý 1 špetka
Nivová omáčka
Sýr Niva
50-100
100 g
Smetana
30%
2 dl
Vegeta 1 špetka
Mléko 50 ml
Zelný salát
Zelí
čerstvé - krouhané
1 ks
Kapie 4 lžíce
Sůl 1 špetka
Cukr 1 lžíce
Olej 1 lžíce
Ocet 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky cca 10 a více ks a rozklepeme je na plátky a okořeníme steakovým kořením. Vložíme do bramborového těsta a důkladně obalíme. Pokládáme na pánev s rozpáleným olejem a smažíme, až jsou pěkně křupavé jako nejdokonalejší bramboráčky na světě. Poté je vyjmeme a necháme okapat přebytečný olej.

Mezitím si připravíme suprovou nivou omáčku a to tak, že: na pánev smetanu a mléko v poměru 4 díly smetany a díl mléka a přidáme nastrouhaný sýr niva a dochutíme vegetou, ale opatrně protože niva sama o sobě je docela dosti slaný sýr s výraznou chutí. Na 2 dl smetany připadá cca 50-100 g nivy, ale nechal bych to na vás, jen ještě dodám, že větší množství sýru je chutnější.

Servírujeme nejépe na dřevěném prkně, na kterém je uprostřed v misce nivová omáčka - a okolo jsou plátky v bramborovém těstě a na druhé straně je zelný salát. Nejlepší je nechat plátky v omáčce pěkně nasáknout a věřte nebo ne, je dobré tam dát i ten salát.

Tento recept jsme vymysleli s kamarády a po jeho uskutečnění jsme byli opravdu skvěle najezeni.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Grandiózní

Komentáře

  1. lentilka   16.04.2012 | 13:09 | reagovat | závadný

    grandiozní co?

  2. Mášenka M   29.03.2011 | 20:51 | reagovat | závadný

    Nechybí tu kousek názvu ?

  3. martin jirout   16.11.2006 | 23:35 | reagovat | závadný

    to já občas ano takovej zvěřinovej steak není vůbec na škodu.....:-)Ale jinak samozřejmně děkuji

  4. Lidka Kábrtová   16.11.2006 | 8:44 | reagovat | závadný

    Martine, vy se tváříte, jako by Vás to udivovalo....nebojte, jsme hodné, laskavé a koloušky si k večeři nedáváme :-). Ale narazit na chlapa, co vaří a umí si s tím vyhrát je vzácné.

  5. martin jirout   15.11.2006 | 16:33 | reagovat | závadný

    Řekněme kolem 20.let,,,:-)...To by jeden neřekl...........................................................

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web