Autor:

Grandiózní

Střední
Ingredience
Kuřecí maso
prsa 250-300 g
300 g
Bramborákové těsto
Brambory 750 g
Česnek 3 stroužek
Vejce 2 ks
Majoránka 1 lžička
Kmín 1 lžička
Hladká mouka 150 g
Voda  
Sůl 1 lžička
Pepř mletý 1 špetka
Nivová omáčka
Sýr Niva
50-100
100 g
Smetana
30%
2 dl
Vegeta 1 špetka
Mléko 50 ml
Zelný salát
Zelí
čerstvé - krouhané
1 ks
Kapie 4 lžíce
Sůl 1 špetka
Cukr 1 lžíce
Olej 1 lžíce
Ocet 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky cca 10 a více ks a rozklepeme je na plátky a okořeníme steakovým kořením. Vložíme do bramborového těsta a důkladně obalíme. Pokládáme na pánev s rozpáleným olejem a smažíme, až jsou pěkně křupavé jako nejdokonalejší bramboráčky na světě. Poté je vyjmeme a necháme okapat přebytečný olej.

Mezitím si připravíme suprovou nivou omáčku a to tak, že: na pánev smetanu a mléko v poměru 4 díly smetany a díl mléka a přidáme nastrouhaný sýr niva a dochutíme vegetou, ale opatrně protože niva sama o sobě je docela dosti slaný sýr s výraznou chutí. Na 2 dl smetany připadá cca 50-100 g nivy, ale nechal bych to na vás, jen ještě dodám, že větší množství sýru je chutnější.

Servírujeme nejépe na dřevěném prkně, na kterém je uprostřed v misce nivová omáčka - a okolo jsou plátky v bramborovém těstě a na druhé straně je zelný salát. Nejlepší je nechat plátky v omáčce pěkně nasáknout a věřte nebo ne, je dobré tam dát i ten salát.

Tento recept jsme vymysleli s kamarády a po jeho uskutečnění jsme byli opravdu skvěle najezeni.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Letní menu na železnici Články z

Komentáře k receptu: Grandiózní

Komentáře

  1. lentilka   16.04.2012 | 13:09 | reagovat |

    grandiozní co?

  2. Mášenka M   29.03.2011 | 20:51 | reagovat |

    Nechybí tu kousek názvu ?

  3. martin jirout   16.11.2006 | 23:35 | reagovat |

    to já občas ano takovej zvěřinovej steak není vůbec na škodu.....:-)Ale jinak samozřejmně děkuji

  4. Lidka Kábrtová   16.11.2006 | 8:44 | reagovat |

    Martine, vy se tváříte, jako by Vás to udivovalo....nebojte, jsme hodné, laskavé a koloušky si k večeři nedáváme :-). Ale narazit na chlapa, co vaří a umí si s tím vyhrát je vzácné.

  5. martin jirout   15.11.2006 | 16:33 | reagovat |

    Řekněme kolem 20.let,,,:-)...To by jeden neřekl...........................................................

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web