gnocci se sýrovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • gnocchi možno i jené těstoviny
    • 100
      g máslo
    • šalotka
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      ks měkký sýr
    • sůl
    • pepř mletý
    • mléko šálek
    • mouka na zahuštění
    • muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do osolené vody dáme vařit gnocci - vaříme al dente. Než se uvaří, připravíme omáčku. Rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibulku a rozdrcený česnek, osmahneme a přidáme trochu mouky na zahuštění.
2
Pak přidáme šálek mléka nebo smetany a stále mícháme, až směs zhoustne, pokud je hustá příliš, přidáme ještě mléko.
3
Osolíme, přidáme bílý pepř a vložíme měkké sýry, které se musí rozpustit v omáčce. Po dokončení omáčku odstavíme a přidáme trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Uvařené těstovniny přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkou petrželky a podáváme.
Zařazení: Pokrmy Z těstovin

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.