Galettes

Hodnocení:

Moje:

-
12
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g pohanková mouka
    • 500
      ml voda
    • 1
      lžíce mořská sůl
    • 2
      lžíce sádlo
    • máslo na opékání
    • 12
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku prosejeme do mísy, přidáme vejce a sůl a postupně zpracováváme vodu, až vznikne tekuté těsto. Necháme odpočinout nejméně 2 hodiny, raději však přes noc. Znovu prošleháme. Rozehřejeme sádlo a přidáme.
2
Rozehřejeme pánev a vytřeme máslem. Nalijeme na ní naběračku těsta a připravíme další pánvičku, na které uděláme z vajec tzv. volská oka.
3
Pokud placce zhnědly okraje, otočíme a položíme plátek šunky. Na něj položíme vejce a složíme okraje placky, aby vejce bylo jako v okénku.
4
Dobrou chuť! :-)
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.