Fusilli se špenátovo-smetanovou omáčkou

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 8
30 minut
2
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      plátek kuřecí maso
    • 1
      balíček těstoviny fusilli
    • 1
      balení špenát
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 4
      stroužek česnek 3-4
    • 1
      ks cibule
    • sýr
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme těstoviny. V hrnci na troše oleje zesklovatíme nakrájenou cibulku, poté přidáme špenát. Až se špenát dostatečně rozpustí a prohřeje, osolíme, přidáme rozmačkaný česnek. Chvilku ohříváme společně. Poté odstavíme a vmícháme zakysanou smetanu.
2
Na pánvičce orestujeme nudličky kuřecího masa, osolíme. Smícháme těstoviny se špenátem.
3
Servírujeme na talíř - těstoviny, na to kuřecí a na závěr posypat strouhaným sýrem.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    2. 5. 2013 14:57

    moc jsme si s přítelem pochutnali, rychlé a moc dobré :-)

  • Jitka Horálková
    Jitka Horálková |

    18. 6. 2009 12:10

    Tak jsme to měli dnes k obědu. Že bych z toho měla boule za ušima, to se říct nedá, ale je to rychlé a není to špatné. Místo kuřecího bych možná dala spíš slaninu nebo uzený opečený na kostičky

  • hana konradova
    hana konradova |

    28. 12. 2008 11:31

    vynikajici nema chybu zakysanou smetanu jsem nedavala manzel ji nemusi ,takze smetana ke slehani ,maso jsem tedy orestovala, ale pridala i koreni na kure a grilovaci trochu sojovky.Nakonec jsem posypala zrajicim syrem s modrou plisni a ta tomu dodala grady urcite si to zopakujeme melo to uspech a ted mezi svatky vyborne lehke jidlo.

  • Míša Sebkova
    Míša Sebkova |

    21. 1. 2007 15:48

    Je to moc dobré, vyzkouším to. (Was ist eigentlich Binnenhandel?)

  • ELA
    ELA |

    27. 7. 2006 15:39

    rozumím, máte to těžké :)). pokud vím, řecké jogurty se prodávají i ty 10%. Jinak doporučuji sladkou smetanu smíchat s jogurtem. Hodně úspěchů v pátrání!

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    27. 7. 2006 15:26

    ELA> tak jsem jukla do lednice na bily jogurt co se prodava tady a ten ma na 100g - 0,03 % tuku. Leda ze bych zkusila jeste Recky jogurt, ten mi prijde tucnejsi a hustsi. Uz mi bylo zde jednou pani receno, ze ani ona za hranicemi nemuze jak zakysanou tak sladkou smetanu sehnat, jen tu normalni, co se prodava i tady a takyi pry pouziva tuto misto tech zminovanych, nebo i recky jogurt. Obcas je slozite najit ty spravne suroviny a clovek holt musi improvizovat.

  • ELA
    ELA |

    27. 7. 2006 14:54

    paní Michaelo, zakysaná smetana se dá nahradit smetanovým jogurtem (vyšší procento tuku, cca 10%) - nesehnala byste ho u Vás?

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    27. 7. 2006 14:50

    Zakysanou smetanu jsem nesehnala, tak jsem ji nahradila smetanou na slehani a ke spenatu pridala plechovku kukurice. Moc jsem si pochutnala. Rozhodne radim mezi sve oblibene!

  • V Ž
    V Ž |

    27. 7. 2006 11:51

    Doporučuji plesnivý sýr./Bomba/

  • Leňa Gargal
    Leňa Gargal |

    27. 3. 2006 08:22

    Zkoušela jsem to se sojovýma nudličkama, které jsem předtím povařila v masoxu, pak orestovala a přidala koření na zvěřinu a česnek...docela to šlo.

  • Petra Jirsová
    Petra Jirsová |

    16. 2. 2006 21:35

    Je to moc dobré.Já dělám něco podobného.Vše smíchám ,přidám šlehačku a dám zapéct

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    4. 1. 2006 09:14

    Fusilli jsou dlouhé nebo krátké spirály či vřetena

  • Petra Jirsová
    Petra Jirsová |

    3. 1. 2006 21:04

    Prosím, neznám název fusilli mohla by jste mi napsat jak ty těstoviny vypadají?