Autor:

Frncochaté knedlíky s chundelkou z Pojizeří

Střední
Ingredience
Brambory 1 kg
Sůl 1 lžíce
Hrubá mouka 100 g
Vejce 1 ks
Máslo  
Smetana 1 dl

Postup přípravy:

Oloupané nastrouhané brambory necháme okapat na cedníku, přidáme škrob usazený na dně nádoby, sůl, mouku, vejce a promícháme. Do vařící slané vody pak lžící vykrajujeme noky, 5 minut povaříme a opatrně vyjmeme na talíř. Ve zbylé vodě rozmícháme smetanu a omastíme lehce rozpuštěným máslem. Ve vzniklé ,,chundelce,, namáčíme knedlíky. Podáváme s dušeným zelím a opečenou cibulkou nebo jako přílohu k pečeni.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Frncochaté knedlíky s chundelkou z Pojizeří

Komentáře

  1. recepty73   31.10.2010 | 18:38 | reagovat |

    ...ha,ha :-( -p.Novotný nejsem,ale recept jsem zadával,nechápu,že autor je teď jiný :-\

  2. Karel Prokopič   22.04.2010 | 18:02 | reagovat |

    Buďte pozdraven, pane Petře Novotný! Moc Vás nemusím, ale ten nápad, aby Vám lidé posílali zajímavé recepty, byl velmi dobrý. Také to, že jste zveřejňoval autora. Doufám, že jste tady to psal Vy a ne epigon.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web