Frikasé

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Kristalka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso stehna (vykostěná)
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks hlávkový salát
    • vepřový vývar nebo bujón
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks citron
    • olej
    • 1
      lžička oregáno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nakrájené kuřecí kousky, okořeníme a podusíme. Přidáme na nudličky nakrájený salát, bujón rozpustíme v horké vodě a zašleháme do něj syrové žloutky a šťávu z jednoho citronu. Směs přimícháme do masa, povaříme jen krátce.
2
Podáváme s rýží, těstovinou nebo bílým chlebem.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    14. 9. 2007 14:14

    Saro, máte pravdu, vzhledem k tomu, že se u nás beraní nebo kozí maso nedá běžně koupit všude, jsem ho nahradila kuřecími stehýnky. Proto jsem do názvu nedala Řecké frikasé.

  • Sara Maria Papakonstantinou
    Sara Maria Papakonstantinou |

    6. 9. 2007 21:42

    Hele lidi, ziju dost dlouho v Recku, ale kureci frikase jsem jeste nejedla. Pokud vim, tak se to dela z beraniho masa.nebo kozicka. ale kure opravdu ne...