Autor:

Frikasé

Snadné
Ingredience
Kuřecí maso
stehna (vykostěná)
500 g
Cibule 1 ks
Hlávkový salát 1 ks
Vepřový vývar
nebo bujón
 
Vejce 2 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Citron 1 ks
Olej  
Oregáno 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nakrájené kuřecí kousky, okořeníme a podusíme. Přidáme na nudličky nakrájený salát, bujón rozpustíme v horké vodě a zašleháme do něj syrové žloutky a šťávu z jednoho citronu. Směs přimícháme do masa, povaříme jen krátce.

Podáváme s rýží, těstovinou nebo bílým chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tradiční menu Nejlepší vánoční recepty: Menu na Štědrý večer [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Frikasé

Komentáře

  1. Lenka Kristová   14.09.2007 | 14:14 | reagovat |

    Saro, máte pravdu, vzhledem k tomu, že se u nás beraní nebo kozí maso nedá běžně koupit všude, jsem ho nahradila kuřecími stehýnky. Proto jsem do názvu nedala Řecké frikasé.

  2. Sara Maria Papakonstantinou   06.09.2007 | 21:42 | reagovat |

    Hele lidi, ziju dost dlouho v Recku, ale kureci frikase jsem jeste nejedla. Pokud vim, tak se to dela z beraniho masa.nebo kozicka. ale kure opravdu ne...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web