Autor:

Francouzský toast

15 minut PT0H15M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Toastový chléb
bílé měkké toasty nebo 4 kousky francouzského chleba nebo jiný chleba bez výrazné chuti (nesolený)
4 ks
Vanilková esence
lze použít i cukr
 
Skořice 1/2 lžička
Vejce 2 ks
Moučkový cukr  
Šlehačka  
Jahody
nebo banán /nebo obojí
 
Máslo  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Toasty důkladně namočíme do rozšlehaného vejce se skořicí a opečeme je na pánvi s rozpuštěným máslem. Hotové toasty dáme na talíře a posypeme cukrem moučkou. Na toasty poklademe ovoce nakrájené na kolečka a ozdobíme šlehačkou. Můžeme pokapat medem nebo rozpuštěnou čokoládou. V Americe se konzumuje polité maple sirupem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
(Ne)bezpečná exotika. Jak ovoce vybírat a skladovat? Články z

Komentáře k receptu: Francouzský toast

Komentáře

  1. Monika T   10.09.2009 | 18:18 | reagovat |

    Ja robím tento toast jedine s mliekom, pridám tak pol šálky mlieka, ktoré vymiešam s 2 vajíčkami.

  2. Andrea Tulisová   31.10.2008 | 20:08 | reagovat |

    To co je tu uvedeno je pouze toast na sladko, ale nikoliv francouzký toast.. Jeho kouzlo spočívá v tom, že když ho vidíte v jídelníčku, klepete si na čelo a zvedá se vám žaludek, když ho ochutnáte, je vynikající. Existuje na něj mnoho variací, ale vždy je základem opečená šunka. Takže například opečený chleba, šunka namočená v oné směsi se skořicí - a posléze osmahnutá, to celé ozdobené sirupem, či medem.

  3. Jana Han   20.11.2005 | 18:46 | reagovat |

    Jeste k tomu namaceni jen do vajicka. Namacet tvrdsi chleba do rozslehaneho vajicka a smazit na oleji. Pak pomazat horcici, navrch okurku nebo rajce a je rychla vecere. Francouzsky toast pokud ja vim se podava k snidani.

  4. Jana Han   20.11.2005 | 18:41 | reagovat |

    Delame to casto k snidani, na namaceni chleba mam tuto smes: 2vejce, 1hrnicek mleka, 1/2 hrnicku cukru, lzicka skorice a lzicka vanilky. To dobre smichat a namacet chleb, ktery se pak smazi na masle. Da se delat i ze starsi vanocky a to je teprve to prave. Syrup na politi varim z 1 hrnek cukru, 1 hrnek vody a 1 tycka skorice, svarit na 1/3 obsahu. Cukr je lepe pouzit hnedy. Da se peci i v troube na dobre vymazanem - maslem - plechu. To mleko do namaceci hmoty by asi rozhodne melo byt. Na vrsek jakekoliv ovoce, ale i bez je to basta.

  5. Airan   20.11.2005 | 16:54 | reagovat |

    Jani, taky jsem to videla u arabek, jen to namaceli ve vajcku a mleko (bez vanilky a skorice) a osmazene cukrovaly hrubym cukrem, jeste hrubsi nez kristal. Ovoce a slehacka v tom francouzkym toustu se mi zdaji bezvadne, diky za napad. P.S. O te cokolade nemluvim:-)))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda! Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda!
To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu
Za bolestivou menstruaci může vážná nemoc, nebo dokonce i partner Za bolestivou menstruaci může vážná nemoc, nebo dokonce i partner
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web