Autor:

Francouzský krůtí steak se šlehačkovou čepičkou

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Krůtí maso
krůtí prsa
800 g
Anglická slanina
skutečně širokých tenkých plátků
12 plátek
Rostlinný olej 3 lžíce
Rajčata 4 ks
Cibule 2 ks
Šlehačka 1 ks
Maizena
menší
1 lžíce
Tymián
větší
1 lžička
Pepř mletý  
Sůl  
Sýr Niva 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží, Uzeniny

Prsa nakrájíme asi na šest plátků, nenaklepáváme, osolíme, malinko opepříme a každý plátek zabalíme do plátku slaniny. Takto zabalené maso na pánvi rychle na oleji opečeme za všech stran a odložíme.
Cibuli a rajčata nakrájíme na silnější kolečka. Na tuku z masa nejdřív opečeme cibuli, potom rajčata. Do pekáče dáme vrstvu cibule, na to vrstvu rajčat a nakonec opečené maso ve slaninovém kabátku.
Do smetany vmícháme tymián, maizenu, pepř a sůl a ušleháme hustou šlehačku. Tu natřeme na maso a posypeme strouhanou nivou. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme při 200 °C asi půl hodiny.
Výsledné jídlo je krásně šťavnaté. Lze podávat s brambory, rýží i těstovinami a chutná i dětem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2+
4.5 8 5 1
Kuřecí prsa s lusky a listovými puky Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Francouzský krůtí steak se šlehačkovou čepičkou

Komentáře

  1. Dagmar Voš   13.01.2007 | 22:21 | reagovat |

    Vyzkoušela jsem na rodině a mělo to úspěch.Vyzkoušely to i kolegyně a chutnalo jim.Zařadila jsem mezi oblíbené

  2. Lidka Kábrtová   21.10.2005 | 12:08 | reagovat |

    Kuchařko, prosím, já zapomněla, že na ušlehanou smetanu se ještě nasype 10 dkg strouhané nivy. Moc díky za doplnění.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web