Autor:

Francouzský krůtí steak se šlehačkovou čepičkou

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Krůtí maso
krůtí prsa
800 g
Anglická slanina
skutečně širokých tenkých plátků
12 plátek
Rostlinný olej 3 lžíce
Rajčata 4 ks
Cibule 2 ks
Šlehačka 1 ks
Maizena
menší
1 lžíce
Tymián
větší
1 lžička
Pepř mletý  
Sůl  
Sýr Niva 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží, Uzeniny

Prsa nakrájíme asi na šest plátků, nenaklepáváme, osolíme, malinko opepříme a každý plátek zabalíme do plátku slaniny. Takto zabalené maso na pánvi rychle na oleji opečeme za všech stran a odložíme.
Cibuli a rajčata nakrájíme na silnější kolečka. Na tuku z masa nejdřív opečeme cibuli, potom rajčata. Do pekáče dáme vrstvu cibule, na to vrstvu rajčat a nakonec opečené maso ve slaninovém kabátku.
Do smetany vmícháme tymián, maizenu, pepř a sůl a ušleháme hustou šlehačku. Tu natřeme na maso a posypeme strouhanou nivou. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme při 200 °C asi půl hodiny.
Výsledné jídlo je krásně šťavnaté. Lze podávat s brambory, rýží i těstovinami a chutná i dětem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2+
4.5 8 5 1
Pečené krůtí prso na perlovém kuskusu Září ve vaší kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Francouzský krůtí steak se šlehačkovou čepičkou

Komentáře

  1. Dagmar Voš   13.01.2007 | 22:21 | reagovat |

    Vyzkoušela jsem na rodině a mělo to úspěch.Vyzkoušely to i kolegyně a chutnalo jim.Zařadila jsem mezi oblíbené

  2. Lidka Kábrtová   21.10.2005 | 12:08 | reagovat |

    Kuchařko, prosím, já zapomněla, že na ušlehanou smetanu se ještě nasype 10 dkg strouhané nivy. Moc díky za doplnění.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web