Francouzský krůtí steak se šlehačkovou čepičkou

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g krůtí maso krůtí prsa
    • 12
      plátek anglická slanina skutečně širokých tenkých plátků
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      lžíce maizena menší
    • 1
      lžička tymián větší
    • pepř mletý
    • sůl
    • 100
      g sýr niva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Prsa nakrájíme asi na šest plátků, nenaklepáváme, osolíme, malinko opepříme a každý plátek zabalíme do plátku slaniny. Takto zabalené maso na pánvi rychle na oleji opečeme za všech stran a odložíme.
2
Cibuli a rajčata nakrájíme na silnější kolečka. Na tuku z masa nejdřív opečeme cibuli, potom rajčata. Do pekáče dáme vrstvu cibule, na to vrstvu rajčat a nakonec opečené maso ve slaninovém kabátku.
3
Do smetany vmícháme tymián, maizenu, pepř a sůl a ušleháme hustou šlehačku. Tu natřeme na maso a posypeme strouhanou nivou. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme při 200 °C asi půl hodiny.
4
Výsledné jídlo je krásně šťavnaté. Lze podávat s brambory, rýží i těstovinami a chutná i dětem.
Zařazení: Maso Drůbeží Uzeniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dagmar Voš
    Dagmar Voš |

    13. 1. 2007 22:21

    Vyzkoušela jsem na rodině a mělo to úspěch.Vyzkoušely to i kolegyně a chutnalo jim.Zařadila jsem mezi oblíbené

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    21. 10. 2005 12:08

    Kuchařko, prosím, já zapomněla, že na ušlehanou smetanu se ještě nasype 10 dkg strouhané nivy. Moc díky za doplnění.