Autor:

Francouzské piškoty s ovocem

Střední
Ingredience
Mleté mandle 250 g
Moučkový cukr 450 g
Cukr krupice 200 g
Bílek 60 g
Ovoce
drobné: maliny, ostružiny, borůvky, lesní jahody
 
Krém
Smetana ke šlehání 500 ml
Cukr krupice 50 g
Kakao 30 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Dezerty

Piškoty: Bílky s krupicovým cukrem vyšleháme, vsypeme mandlový prášek s moučkovým cukrem a dobře spojíme. Mícháme, až se hmota začne lesknout, a pak nastříkáme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou na silikonový plát nebo pečící papír. Necháme hodinu oschnout a pečeme v předehřáté troubě 12 minut při 150°C - dorůžova.

Krém: Smetanu s cukrem přivedeme k varu, přidáme kakao a povaříme. Necháme do druhého dne v chladničce, pak vyšleháme. Piškoty plníme krémem a drobným ovocem.

Zdroj: Národní tým kuchařů ČR

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tvarohový a makový závin Ty nejlepší záviny. Sladké i slané. Články z

Komentáře k receptu: Francouzské piškoty s ovocem

Komentáře

  1. pippiva   18.03.2011 | 11:17 | reagovat |

    Jirko,v poznamkach k ingrediencim musis po carce dat mezeru,jinak pak fotka prekryva mnozstvi.Mne uz se to taky stalo,tak poucuji... 8-) ;-)

    1. pippiva   18.03.2011 | 11:17 | reagovat |

      ...verne :-D

    2. Simča S.   18.03.2011 | 14:06 | reagovat |

      Jirko, budu ošklivá, ale úča se nezapře: VŽDY po tečce, čárce a pod MÁŠ dát mezeru :-), ¨Tak je norma pro psaní na stroji (počítači). Přiznám se, že mne to fakt tlučedo očí, ale zatím jsem vždycky zkousla jatyk... :-)

      1. Mirka   20.10.2011 | 8:12 | reagovat |

        Paní Simčo S., budíte dojem, že úči jsou vzorem netaktnosti. Pokárat se dá i za zavřenými dveřmi. Navíc se mi nelíbí Vaše tykání autorovi a Vaše překlepy. Než dám lidem cokoli přečíst, hledím si své bezchybnosti. Hezký den, Vaše kolegyně.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web