Autor:

Francouzské brambůrky - moc dobré

90 minut PT0H90M
Snadné
Ingredience
Vařené brambory 2 kg
Uzené maso  
Olej  
Cibule 6 ks
Vejce 4 ks
Pepř mletý  
Sůl  
Vegeta  
Sterilovaný hrášek 2 plechovka

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Brambory

Cibulku nakrájenou na jemno si osmahneme na oleji do zlatova. Na dno pekáčku nalijeme trochu oleje.

Oloupané brambory, uzené a mladou mrkev pokrájíme na větší kostičky (brambory na hranolky) a vše i s osmahlou cibulkou a hráškem dobře promícháme v pekáčku.

V misce si rozmícháme vejce s kořením a přelijeme jimi brambory. Vše znovu promícháme a pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut (dokud nebudou vrchní brambory dozlatova upečené) na 220 stupňů.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.33 3 5 1

Komentáře k receptu: Francouzské brambůrky - moc dobré

Komentáře

  1. Lucie Šímová   14.02.2010 | 19:15 | reagovat |

    Lze také vynechat maso, i tato verze mi moc chutná.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web