Francouzské brambory trochu jinak

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
75 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks brambory
    • kuřecí maso nejlépe zavařené
    • 2
      ks párky
    • kysané zelí
    • 1
      ks cibule větší
    • sůl
    • mletý kmín
    • grilovací koření
    • provensálské koření
    • koření na rožnění
    • 1
      špetka tymián
    • tvrdý sýr
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme do měkka brambory v celku a ve slupce.
2
Na tuku osmahneme cibulku přidáme na drobno nakrájený párek, maso a zelí, opékáme na pánvičce. Nakonec přidáme koření.
3
Smícháme masovou směs s nakrájenými brambory a necháme zapékat 15 minut. Na takto zapečené brambory klademe plátky tvrdého sýru.
4
Až je sýr roztečený, zalijeme smetanou a necháme dojít.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Tomas Zaplava
    Tomas Zaplava |

    11. 11. 2007 11:14

    jj je to parádní rcept fakt všem doporučuju

  • Alena Vokurková
    Alena Vokurková |

    13. 5. 2006 20:29

    Dnes jsme meli k obedu, byly výborné, jen málo barevné. Příště obložím čerstvou zeleninou. Jinak vynikající!

  • Petra Synčáková
    Petra Synčáková |

    14. 12. 2005 12:54

    Pokud vám neběhají slepice po dvorku,tak je lepší asi koupit maso,ale jinak se maso naporcuje naskládá do sklínek,do každé sklínky se dá trocha soli,půlka cibule,česnek a zaleje se to vodou.Pak to při 100 stupních zavařujete hodinku a půl.Potom vytáhnete sklenice,dáte je na stul víčkem dolu než schládnou a je hotovo:)

  • Václav Šmoranc
    Václav Šmoranc |

    11. 12. 2005 18:05

    Děkuji za recept je výborný...velice chutná,obměna francouských brambůrek.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    8. 12. 2005 14:18

    asi jsem neznalá věci, ale to zavařené kuřecí maso se dá koupit(kde?),nebo si ho zaváříte doma(jak?).děkuji za odpověď.