Autor:

Francouzské brambory s hlívou ústřičnou

Snadné
Ingredience
Vařené brambory
ve slupce
1 kg
Cibule
na kolečka
1 ks
Anglická slanina 100 g
Vejce 2 ks
Mléko 250 ml
Hlíva ústřičná 500 g
Strouhaný parmazán  
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor, Z hub

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky. Do hlubší pánve vysypeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu (lze použít i špek), přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a na proužky pokrájenou hlívu a chvíli orestujeme. Osolíme, opepříme-nebo ochutíme jiným kořením, které máme rádi. Do máslem vymazaného pekáčku klademe na sebe vrstvu brambor, pak směs z hlívy atd, končíme vrstvou brambor.

Dáme zapéct do trouby - cca 180 C. V mléce si rozšleháme vejce, trošku osolíme. Asi po 10 minutách jimi brambory zalijeme. Navrch nastrouháme parmezán a upečeme do zlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Rebarborové cheesecaky Tip na víkend: skvělé recepty s rebarborou Články z

Komentáře k receptu: Francouzské brambory s hlívou ústřičnou

Komentáře

  1. noname   28.08.2012 | 16:55 | reagovat |

    pražské brambory! ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web