Francouzské brambory s hlívou ústřičnou

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vařené brambory ve slupce
    • 1
      ks cibule na kolečka
    • 100
      g anglická slanina
    • 2
      ks vejce
    • 250
      ml mléko
    • 500
      g hlíva ústřičná
    • strouhaný parmazán
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky. Do hlubší pánve vysypeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu (lze použít i špek), přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a na proužky pokrájenou hlívu a chvíli orestujeme. Osolíme, opepříme-nebo ochutíme jiným kořením, které máme rádi. Do máslem vymazaného pekáčku klademe na sebe vrstvu brambor, pak směs z hlívy atd, končíme vrstvou brambor.
2
Dáme zapéct do trouby - cca 180 C. V mléce si rozšleháme vejce, trošku osolíme. Asi po 10 minutách jimi brambory zalijeme. Navrch nastrouháme parmezán a upečeme do zlatova.
Zařazení: Pokrmy Z brambor Z hub
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • noname
    noname |

    28. 8. 2012 16:55

    pražské brambory! ;-)