Francouzské brambory podle maminky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vařené brambory
    • sterilovaná zelenina
    • vařená vejce
    • mléko
    • salám Podel chuti
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vařené brambory oloupeme, protlačíme přes mřížkované síto, nebo nakrájíme na kolečka, vajíčka nakrájíme na drobno, ze zeleniny scedíme vodu, přidáme nakrájené uzené maso nebo salám a vše promícháme v hrnci a zalejeme mlékem. Na středním ohni vaříme tak 10-15 minut. Zaléváme mlékem tak, aby brambory pěkně vpily mléko a obalily se takovou jemnou kašičkou, ale neměly by plavat. Na konci dochutíme solí a pepřem.
2
Podávat můžeme s červenou řepou.

Komentáře k receptu

  • noname
    noname |

    4. 8. 2012 15:13

    pražské brambory ;-)