Autor:

Francouzské brambory podle Honzy

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Brambory
střední
10 ks
Vejce 2 ks
Cibule 1 ks
Rajčata 2 ks
Paprika
větší
1 ks
Pórek
trochu, asi 50 g
 
Klobása
velká, dle chuti
1 ks
Česnek 2 stroužek
Majoránka  
Sádlo  
Bylinky
možno i čerstvé (bazalka, petržel ..apod.)
 
Pepř mletý  
Sýr
možno dle chuti (i šunka, slanina)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Uvařené brambory nakrájíme na kolečka a vložíme první vrstvu do vymazané formy sádlem. Poté osmahneme nakrájenou cibuli na kostičky a až začne výrazně vonět přidáme nakrájenou klobásu. Až se klobása osmahne přidáme tvrdší zeleninu (pórek, paprika) a česnek. Směs orestujeme či trochu podusíme. Až nám paprika trochu změkne, přidáme rajčata a bylinky (většinou pro italskou kuchyni) a necháme směs jemně podusit. Tu potom vkládáme mezi brambory (tak tři vrstvy brambor, dvě vrstvy směsi), může se dát do vnitř i pár plátků sýra a šunky či slaniny (dle chuti). Poslední vrstvu brambor nakonec zalijeme dvěma rozšlehanými vajíčky.
Nakonec vše dáme zapéct (200-250 °C, 20-30 minut).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.86 7 5 1
Šumavská kyselka Tradiční recepty z regionů Články z

Komentáře k receptu: Francouzské brambory podle Honzy

Komentáře

  1. JirkaJehne   05.01.2013 | 10:57 | reagovat |

    Super inspirace a výborný vysledek, ještě přeložil par plátky sýra a bylo to dokonale :-)

  2. noname   28.08.2012 | 16:58 | reagovat |

    pražské brambory! ;-)

  3. barus.v   02.08.2012 | 12:02 | reagovat |

    Vyzkoušela jsem a byly dokonalé! Už je jinak ani dělat nebudu! Manžel dal také pochvalu, ještě pod poslední vrstvu brambor jsem dala uzený plátkový sýr. Zrovna dnes se na ně chystám znovu.

  4. Anonymous   08.10.2011 | 22:46 | reagovat |

    Bolo to výborne, dodržala som pokyny, akurát som ešte pridala uvarené vajíčka. Aj mojmu drahému to veľmi chutilo :-)

  5. Anonymous   08.10.2011 | 22:42 | reagovat |

    Bolo to výborné, dodržala som pokyny, akurát som tam es

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web