Francouzské brambory od Haničky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g vařené brambory ve slupce
    • 150
      g šunka
    • 2
      ks pikantní klobása 1 - 2
    • 1
      ks pórek
    • 150
      g sýr
    • 1
      kelímek smetana
    • 1
      ks vejce
    • mořská sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • olivový olej
    • bazalka lze přidat

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celé brambory uvaříme do poloměka (uvnitř tvrdší) a nakrájíme na kolečka. Vymažeme zapékací mísu nebo pekáč olivovým olejem a poklademe brambory, které lehce osolíme a opepříme. Na ně dáme vrstvu šunky na kostičky, klobásky a pórku.
2
Vrstvení opakujeme dokud nám nedojdou suroviny. Poslední vrstva je z brambor. Tu posypeme strouhaným sýrem a podle chuti můžeme ochutit bazalkou.
3
Nakonec zalijeme smetanou, ve které rozmícháme 1 vejce. V troubě pečeme dokud sýr nezčervená.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kamil
    kamil |

    4. 9. 2012 10:20

    fascinuje mě ta mořská sůl:))))

  • noname
    noname |

    28. 8. 2012 16:57

    pražské brambory! ;-)

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    15. 10. 2009 18:19

    Francozské brambory od Haničky,podle Honzy,nebo maminky,stále CDD.