Autor:

Francouzské brambory od Haničky

Střední
Ingredience
Vařené brambory
ve slupce
300 g
Šunka 150 g
Pikantní klobása
1 - 2
2 ks
Pórek 1 ks
Sýr 150 g
Smetana 1 kelímek
Vejce 1 ks
Mořská sůl  
Pepř mletý  
Kmín  
Olivový olej  
Bazalka
lze přidat
 

Postup přípravy:

Celé brambory uvaříme do poloměka (uvnitř tvrdší) a nakrájíme na kolečka. Vymažeme zapékací mísu nebo pekáč olivovým olejem a poklademe brambory, které lehce osolíme a opepříme. Na ně dáme vrstvu šunky na kostičky, klobásky a pórku.

Vrstvení opakujeme dokud nám nedojdou suroviny. Poslední vrstva je z brambor. Tu posypeme strouhaným sýrem a podle chuti můžeme ochutit bazalkou.

Nakonec zalijeme smetanou, ve které rozmícháme 1 vejce. V troubě pečeme dokud sýr nezčervená.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Zásoba vitaminů na zimu? Sušte, mrazte, vakuujte! Články z

Komentáře k receptu: Francouzské brambory od Haničky

Komentáře

  1. kamil   04.09.2012 | 10:20 | reagovat |

    fascinuje mě ta mořská sůl:))))

  2. noname   28.08.2012 | 16:57 | reagovat |

    pražské brambory! ;-)

  3. marie nezlakova   15.10.2009 | 18:19 | reagovat |

    Francozské brambory od Haničky,podle Honzy,nebo maminky,stále CDD.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web