Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8x
3+
3.25 8 Francouzské brambory - nejlepší recept 5 1
Autor:

Francouzské brambory - nejlepší recept

Střední
Ingredience
Brambory  
Poličan  
Vejce  
Eidam sýr  
Sůl  
Kmín  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z brambor, Uzeniny

Do pečící formy klademe brambory nakrájené na plátky (syrové) až vytvoří souvislou vrstvu, osolíme a okmínujeme. Dostatečně poklademe salámem a posypeme strouhaným sýrem.

Naskládáme další vrstvu brambor. Následující vrstvu tvoří vaječná omeleta, kterou popřípadě nakrájíme tak, aby tvarem seděla na tvar zapékací misky. Další vrstva brambor se solí a kmínem, salám a eidam. Poslední vrstva brambor (sůl, kmín). Hotovo.

Podáváme opatrně, aby tento slaný koláč držel tvar. Pečeme dostatečně dlouho, aby brambory změkly (proto jsou dobré tenší plátky) a horní zezlátly.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 8x)
Pojďte ke stolu místo do tělocvičny! Pojďte ke stolu místo do tělocvičny! Články z

Komentáře k receptu: Francouzské brambory - nejlepší recept

Komentáře

  1. Petra   24.11.2015 | 14:52 | reagovat | závadný

    Pokud je u receptu napsáno, že jsou to nejlepší francouzské brambory, tak bych čekala opravdu něco jiného než salám poličan a eidam.

  2. Zdena z JM   04.11.2008 | 9:35 | reagovat | závadný

    Recept se mi nezdá špatný.Je to trochu změna proti klasickým francouzským bramborám.Proč ne.Nemusí být vždy vše zalité smetanou nebo vajíčkem.A myslím si, že roztavený sýr to vše trochu spojí.Ale co se týká názvu,taky nemám ráda přívlastky jako bezkonkurenční,nejlepší,nejúžasnější apod.

  3. Kamil Krybus   04.11.2008 | 8:19 | reagovat | závadný

    Seriozní autoři receptů nepoužívají v názvech označení "vynikající"," nejlepší" a pod. To je právo těch, co jídla konzumují. Osobně mi v tomto receptu chybí alespoň nějaká zelenina. A přopomínky děvčat jsou také na místě.

  4. Sylva P.   04.11.2008 | 6:38 | reagovat | závadný

    A není to suché? Mám radši zalité vejci nebo smetanou.

  5. Olga Zehnalová   03.11.2008 | 20:36 | reagovat | závadný

    Pravdaže klobásku dávam tiež a niekedy ju chvíľu posmažím s cibuľou a tak navrstvím na zemiaky , ale potom už nedávam surovú cibuľu. Dávam tri uvarené vajcia a tri do mlieka na zaliatie, vtedy to dobre drží a nič sa nerozsypáva.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 kosmetických produktů, které vám nesmějí chybět na žádné dovolené 10 kosmetických produktů, které vám nesmějí chybět na žádné dovolené
Mick Jagger slaví 73. narozeniny: Proč ho milujeme, takového ošklivce?  Mick Jagger slaví 73. narozeniny: Proč ho milujeme, takového ošklivce?
7 věcí, které rozesmutní vaši vaginu! Dávejte si pozor! 7 věcí, které rozesmutní vaši vaginu! Dávejte si pozor!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web